Hotspots KPN pas over twee jaar winstgevend

Dit artikel delen:

KPN denkt de hotspots die het exploiteert na 2005 winstgevend te krijgen, aldus Jan Kroon, de directeur van KPN Hubhop. "Eind 2005 hopen we quitte te spelen." Voor de zomer zullen er tweehonderd hotspots in telefooncellen bijkomen zodat op meer plekken draadloos internet beschikaar is.

Vanaf gisteren gaat Hubhop op de consumentenmarkt verder onder de naam KPN Hotspots. De naam van het oorspronkelijke bedrijf blijft wel behouden maar wordt samengevoegd met KPN tot KPN Hubhop, wat duidt op een voortschrijdende integratie van de twee ondernemingen. "Het is niet de bedoeling dat daarmee de ondernemersgeest binnen KPN Hubhop ook verdwijnt. We willen een onderneming binnen KPN blijven. Ik denk dat juist dit op een verdergaande professionalisering van Hubhop duidt ", aldus Kroon.

"We willen qua ontwikkeling van nieuwe diensten ook niet alles zelf meer gaan doen. We gaan ook op zoek naar bedrijven die willen meedenken met KPN Hubhop. Je kan dan aan partnerships denken." Verder wil KPN Hubhop ondernemers ook de mogelijkheid geven om zelf een hotspot te creëren. Daarvoor is het bezig met een do-it-yourself-project.  De naam van dat nieuwe product wordt naar verluidt 'Hotspot-in-a-box'.

Voor de zomer komen er zeker nog tweehonderd hotspots in telefooncellen (op pleinen en terassen van horeca-etablissementen). Ook wordt volgens Kroon gesproken met de NS over het wifi-geschikt maken van de infozuilen op de NS stations. Volgens de directeur van KPN Hubhop is de nieuwe strategie erop gericht zoveel mogelijk schaalgrootte te bereiken door te praten met grotere bedrijven voor het vergroten van de ’installed base’ van KPN Hubhop. Kroon zegt dat hij de doelstelling van 650 hotspots voor het einde van 2004 "hoopt te overtreffen".

Volgens Eelco Blok, binnen de raad van bestuur van KPN verantwoordelijk voor het vaste net is wifi belangrijk voor KPN. Zowel voor de vaste als voor de mobiele divisie. Het telecombedrijf ziet het ook als vliegwiel om mensen andere producten en diensten van KPN af te laten nemen. Ook laat hij weten dat KPN Hubhop hoe dan ook markleider wil blijven in Nederland op het gebied van draadloos internet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-04-06T10:05:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.