Goedkope concurrent zet Nokia onder druk

Nokia verwacht dat zijn marktaandeel van veertig procent de komende tijd zal kelderen onder invloed van goedkope concurrenten en een afnemend consumentenvertrouwen in de markt.

Mobieltjesfabrikant Nokia heeft een waarschuwing gegeven voor een daling van het marktaandeel voor het derde kwartaal. Het zou lager uitkomen dan eerder werd verwacht. Het agressieve prijsbeleid van concurrenten zou hier een van de redenen voor zijn, aldus een communiqué van het bedrijf. Het aandeel Nokia zakte na de mededeling op de beurs met tien procent.

De Finnen verwachten dat de totale markt voor mobiele apparaten in 2008 wordt beïnvloed door de verzwakking van het vertrouwen van de consument in de markt. Desondanks voorspelt Nokia hoopvol wel een uitbreiding van zijn marktaandeel over heel 2008. Bij de totale groei van de markt stelt het bedrijf een groei van tien procent.

Prijzenoorlog

In het tweede kwartaal kende de fabrikant nog een marktaandeel van bijna veertig procent. Toen communiceerde het bedrijf nog dat dit aandeel gelijk zou blijven in de komende periode.

De terugname in het marktaandeel is volgens Nokia een gevolg van een strategisch besluit niet mee te doen aan de prijzenoorlog bij de goedkope mobieltjes.

Nokia doet verslag van de resultaten van het derde kwartaal op 16 oktober.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-08T09:54:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.