BlackBerry grootste groeier bij smartphones

Dit artikel delen:

Research in Motion, de fabrikant van de zakelijke smartphone BlackBerry, zag in het tweede kwartaal van 2008 zijn marktaandeel meer dan verdubbelen ten opzichte van een jaar eerder. Het is daarmee de grootste groeier op de smartphonemarkt.

Het marktaandeel van de zakelijke smartphone BlackBerry is het afgelopen jaar meer dan verdubbeld. Werden er in het tweede kwartaal van 2007 nog net geen 2,5 miljoen van verkocht, in het tweede kwartaal van 2008 waren dat er bijna 5,6 miljoen. Research in Motion, het Canadese bedrijf achter de BlackBerry, zag hierdoor zijn marktaandeel toenemen van 8,9 naar 17,4 procent. Dat berekenden de marktanalisten van Gartner.

In totaal verkochten de diverse fabrikanten in de maanden april, mei en juni 2008 32,2 miljoen toestellen. Dat is een toename van 15,7 procent ten opzichte van een jaar eerder, maar wel een lichte daling ten opzichte van het eerste kwartaal van 2008. Smartphones vormen elf procent van alle mobiele telefoons.

Economie

Onderzoeker Roberta Cozza van Gartner wijst op de teruggang in de economie. "De huidige economische situatie blijft de markt negatief beïnvloeden. Er wordt minder uitgegeven en minder vervangingsaankopen gedaan." Ze vertrouwt er op dat de introductie van nieuwe toestellen, zoals de iPhone 3G, de verkopen weer doet toenemen in het derde kwartaal van dit jaar.

In West-Europa werden 29,3 procent meer smartphones verkocht. Noord-Amerika spant echter de kroon met een toename van maar liefst 78,7 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2007.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-09T10:53:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.