Managed hosting door True

Motorola zet zwaar in op Android

 

De Amerikaanse fabrikant van mobiele telefoons Motorola vergroot zijn team dat besturingssysteem Android verder ontwikkelt. Weliswaar brengt concurrent HTC het eerste Android-mobieltje in oktober al uit, Motorola en andere fabrikanten treffen hun eigen voorbereidingen.

Mobieltjesfabrikant Motorola breidt zijn Android-team uit van 50 tot 350 mensen. Daarmee toont het Amerikaanse bedrijf zijn toewijding aan het opensourcebesturingssysteem voor mobiele telefoons. Motorola is vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van Android via de Open Handset Alliance.

Ook ondernemingen als Nokia en Verizon stellen veel medewerkers beschikbaar voor de toepassing van Android in hun toestellen. Dat is opmerkelijk, omdat geen van beide bedrijven officieel deelnemen in de Open Handset Alliance. Bovendien heeft Nokia zijn eigen platform Symbian, waarin de Finnen enig aandeelhouder zijn.

HTC G1

Het eerste toestel waarop het besturingssysteem draait, de HTC G1, verschijnt 22 oktober in de winkelschappen van de Amerikaanse aanbieder T-Mobile USA. In Nederland is het toestel waarschijnlijk te koop vanaf begin 2009. De inspanningen van Motorola, Nokia en Verizon tonen dat andere fabrikanten en aanbieders Android ook groots gaan aanbieden. LG en Samsung gaven al eerder te kennen hun eerste Android-telefoons begin 2009 op de markt te brengen.

Zakelijk gebruik van de telefoon is nog niet zo interessant. De smartphone kan niet gekoppeld worden aan Microsoft Exchange. Google denkt dat de applicatie die de koppeling maakt echter snel geschreven gaat worden. Deze applicatie wordt dan verkocht via de Android Market. Ook ondersteunt de Android-telefoon geen Bluetooth.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2721560). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.