Breedband internet in het vliegtuig

Dit artikel delen:

Lufthansa gaat voor het einde van de maand breedband-internet aanbieden aan zijn passagiers. Daarmee is de Duitse vliegtuigmaatschappij de eerste die een dergelijk aanbod doet aan zijn passagiers.

Lufthansa is de eerste luchtvaartmaatschappij die snelle toegang tot internet geeft aan zijn reizigers. Vanaf eind april hebben reizigers via hun laptop of handcomputer toegang tot internet.

Van Lufthansa en British Airways was al bekend dat ze de dienst van Boeing-dochter Connexion aan het testen waren. De internetsignalen worden vanuit het vliegtuig via een satelliet naar de aarde gestraald en weer terug gestuurd. De verbinding in het vliegtuig is naar verluidt twintig keer zo snel als een gemiddeld adsl-abonnement. Internettoegang kost zo'n vijftien dollar om drie uur te mogen surfen.

Voor een bedrag van twintig dollar kan tot zes uur gemaild en gesurfd worden. Internetten tijdens transatlantische vluchten van zes uur of langer gaat dertig dollar kosten. De intenetdienstverlening is niet alleen bedoeld voor zakenreizigers. De service is net zo goed geschikt voor kinderen die een computerspelletje willen spelen.

Voorlopig moeten mensen zelf hun pda of laptop met wifi-aansluiting meenemen als ze willen internetten. Een aantal toestellen zal in de nabije toekomst echter ook uitgerust worden met ethernet.

Na Lufthansa volgt waarschijnlijk British Airways snel met een soortgelijke dienst. Voor zover bekend heeft KLM nog geen plannen in die richting.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

oud nieuws
half jaar geleden ook al verschenen

met vriendelijke groet,
henk

Op de Cebit stond het bedrijf Connexio met een uitgebreide demo en prijsopgave. Je kunt voor de duur van de vlucht een abonnement nemen of per half uur betalen. Makkelijk om even voor aankomst naar je e-mail te kijken.Dit had u natuurlijk ook in de berichtgeving over de Cebit kunnen geven.
Is dus inderdaad al oud nieuws.
MVG Ton

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-04-14T10:29:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.