Beveiliging Smart Work Center is op eigen risico

Dit artikel delen:

Als werkgevers hun personeel laten werken in het Smart Work Center in Almere, moeten ze zorgen dat de zakelijke laptop goed beveiligd is. Het center treft daar zelf geen voorzieningen voor.

Bedrijven die hun werknemers in het Smart Work Center in Almere laten werken, moeten zelf zorgen voor een goede beveiliging van de pc. In het centrum waar werkgevers hun personeel kunnen laten telewerken, zijn voorzieningen getroffen voor een ‘optimale werkplek'. Dat zegt Bas Boorsma, hoofd content urban development bij Cisco en nauw betrokken bij het project.

Boorsma vertelt dat voor eigen verantwoordelijkheid gekozen is, omdat ieder bedrijf zijn eigen aanpak heeft wat betreft beveiliging. Werknemers kunnen hun laptop inprikken in het netwerken van het center. Er staan geen pc's.

Beveiliging hoog op de agenda

Het onderwerp beveiliging staat bij elke werkgever die een contract afsluit met het Smart Work Center op de agenda, zegt Boorsma. Hij krijgt er regelmatig vragen over. Zo was er een bank die meer beveiliging op de werkplek wilde, dan wat het center bood. Er is toen gekeken of er een extra beveiligingslaag kon worden aangebracht. "Maar dan haal je het generieke en het hetrogene van het center onderuit. Het is de bedoeling dat, als de ene werknemer zijn plek verlaat, de andere er weer aan de slag kan." Boorsma denkt daarom dat werknemers niet al hun werkzaamheden op de plek kunnen uitoefenen, maar dat gekeken moet worden wat wel en niet kan.

Om voor een optimale werkplek te zorgen, doneerde Cisco het Telepresence-systeem aan het Smart Work Center. Daarnaast is er een kinderdagverblijf. Boorsma: "Een aantal diensten noodzakelijk voor een optimale werkplek zijn technisch, andere helemaal niet."

Werkgevers die hun personeel in het center willen laten werken, kunnen een contract afsluiten met de private beheerder. Als het center genoeg basisinkomsten heeft, is het de bedoeling dat ook contracten voor een uur afgesloten kunnen worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Op de link http://www.vulnerabilityassessment.co.uk/cge.htm is een systeem te vinden waarmee de communicatie van het cisco telepresence systeem onderschept kan worden. Dit maakt bijvoorbeeld duidelijk dat beveiliging met niet-cisco apparatuur van het telepresence systeem noodzakelijk is. De mogelijkheid om dit te doen is om bijvoorbeeld gebruik te maken van link-encryptors. Op de link http://www.idquantique.com/products/centauris.htm zijn bijvoorbeeld link encryptors te vinden welke optioneel zijn uit te breiden met een quantum key server, zie bijvoorbeeld http://www.idquantique.com/products/cerberis.htm Een presentatie van beveiliging van een mobiele zakelijke laptop is bijvoorbeeld te vinden op de link http://www.swissitpro.ch als er gezicht wordt naar het keyword "quantum". Op deze presentatie kan ook (gratis) software gedownload worden voor bijvoorbeeld public key cryptography en storage encryptie.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-02T09:17:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.