Uitstel BlackBerry moet 3G-probleem iPhone vermijden

Dit artikel delen:

Mobieltjesfabrikant Research In Motion stelt de nieuwe uitvoering van BlackBerry uit om problemen met 3G-verbindingen te voorkomen. Het Canadese bedrijf zegt te hebben geleerd van de 3G-problemen waar Apple met zijn iPhone tegen aanliep.

Het nieuwste Bold 9000-model van de BlackBerry-smartphone laat in de Verenigde Staten nog even op zich wachten. Mededirecteur Mike Lazardis van het Canadese Research In Motion laat weten dat zijn bedrijf de nieuwe BlackBerry Bold 9000 streng aan het testen is. In de VS onderwerpt telecombedrijf AT&T de Bold 9000 nu nog aan zijn certificeringsproces.

De Canadezen onthulden de Bold 9000 al in mei 2008. Toen zeiden ze dat het nieuwe toestel deze zomer beschikbaar zou zijn, in elk geval op de Amerikaanse markt. Die deadline is dus niet gehaald en het nieuwe model laat nog wat langer op zich wachten. Het is nog niet bekend wanneer de BlackBerry Bold 9000 dan wel op de markt komt.

Klachten over iPhone

De mobieltjesfabrikant verklaart te hebben geleerd van de problemen met 3G-verbindingen waar Apple met diens iPhone tegenaan is gelopen. De tweede generatie van de populaire smartphone maakt niet altijd goed verbinding met 3G-netwerken, terwijl reguliere 3G-telefoons dat op eenzelfde lokatie wel doen.

Dit leverde Apple veel klachten op, zowel in de VS als in Europa. Zo heeft in Nederland consumentenprogramma Tros Radar al een uitzending hieraan gewijd en is er ook in België ophef. De Mac-producent heeft nog wel een update uitgebracht voor zijn toestel, wat de verbindingsproblemen moet verminderen. Gebrekkige dekking door 3G-netwerken zou echter ook meespelen.

T-Mobile onderzoekt nog

T-Mobile, de telecomaanbieder die de iPhone in Nederland verkoopt, leek het probleem in eerste instantie bij het toestel zelf te leggen. Later heeft de bedrijf dat gecorrigeerd: de iPhone is getest op het netwerk van T-Mobile en beide werken naar behoren. De aanbieder weet dus niet wat de oorzaak is en doet daar nog onderzoek naar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Vreemd, Ik heb een blackberry bold!!!! U bedoelt waarschijnlijk de Thunder (met touchscreen)

Beste Tom,

Ai, je hebt gelijk.
http://gsm.kpn.com/kpn/RAPRD/BlackBerry-reg-Bold%99-9000/BB9000ZW.html?ab_agid=100
Het lijkt te gaan om de lancering van de Bold in de VS.

Het gaat iig niet om de BlackBerry Thunder, die inderdaad met touch screen komt (zodra die op de markt komt).

Jasper Bakker,
Computable

weet iemand of T-mobile de Bold gaat verkopen??

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-06T15:08:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.