Microsoft frist Office Communications Server op

Dit artikel delen:

Microsoft heeft opvolger R2 van zijn pakket voor unified communication, Office Communications Server 2007, gepresenteerd. Behalve veel kleine aanpassingen kreeg het pakket belangrijke uitbreidingen met functionaliteit voor 'next generation collaboration'.

Microsoft heeft de opvolger R2 van de Office Communications Server (OCS) 2007 gepresenteerd. De bètaversie van het softwarepakket voor unified communications werd getoond op de VoiceCon-beurs, die half oktober in Amsterdam plaatsvond. In vergelijking tot de eerdere versie van het pakket, mikt de softwaregigant met R2 nog meer op werken in teamverband en op mobility. De uiteindelijke versie van R2 moet in februari 2009 klaar zijn, zo meldt het Belgische ict-vakblad Data News.

Van typmachine naar tekstverwerker

Eric Swift, senior director bij Microsoft, vergelijkt de huidige transformatie van de telefoonindustrie met de overgang van een typmachine naar een volwaardige tekstverwerker. "Die overgang verliep ook in tussenfasen en net als toen zal de kracht van software zijn die voor de verandering zorgt", aldus Swift. Hij zegt tevreden te zijn over de intrede van zijn bedrijf in de markt van unified communications en over de duidelijke software-aanpak daarbij. Volgens Swift is zowat de helft van de 'Fortune 500' bedrijven, waaronder Shell en Volvo, inmiddels licentiehouder van het softwarepakket.

In vergelijking met zijn voorganger kent de nieuwe versie van OCS 2007 niet alleen veel kleine aanpassingen. Het pakket kreeg ook belangrijke uitbreidingen met functionaliteit voor 'next generation collaboration'. Zo is er nu een Office Communicator Mobile client voor Nokia-smartphones, Blackberry's en verschillende andere telefoontoestellen met Java. Swift: "Hiermee hebben we dus ook een oplossing voor softwareconvergentie van vaste naar mobiele apparatuur gebouwd."

Videoconferencing

Een andere belangrijke uitbreiding op het bestaande OCS-pakket is de ondersteuning van videoconferencing in de webclient van e-mailprogramma Outlook. Daardoor is het mogelijk een videoconferentie bij te wonen via je browser en dus zonder installatie van specifieke software. Ook kunnen gebruikers in de nieuwe versie van het unified communicationspakket eindelijk inbellen op een virtuele vergadering via een analoog telefoontoestel, iets wat bij de meeste concurrenten al langer kon.

Tot slot kunnen programmeurs hun hart ophalen aan nieuwe api's (application program interfaces) en tools in Visual Studio. Hierdoor wordt het makkelijker om collaboration services in bestaande businessprocessen te integreren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-16T12:39:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.