KPN 'blij' met miljoenenboete van OPTA

Dit artikel delen:

Telecomreus KPN hoopt met de boete van anderhalf miljoen euro van Opta een hoofdstuk af te sluiten. Het bedrijf bood potentiële zakelijke klanten kortingsregelingen om ze bij de concurrentie weg te kapen. En dat is onwettig, vindt Opta.

KPN is blij dat een pijnlijk hoofdstuk kan worden afgesloten, nu telecomwaakhond Opta het bedrijf een boete oplegt van anderhalf miljoen euro. De toezichthouder voor de telecommarkt bestraft KPN voor het selectief verstrekken van kortingen aan potentiële zakelijke klanten. Door de kortingen verleidde de telecomreus tussen 2006 en 2008 bedrijven die een contract hadden bij een van de concurrenten. Volgens Opta handelde KPN daarmee in strijd met de wet.

Compliance

Woordvoerster Simone Boitelle van KPN vertelt dat het zaken betreft van vóór het compliance-handvest dat haar bedrijf in april 2008 opstelde. Daarin is vrijwillig met Opta afgesproken over hoe het telecombedrijf met de markt, klanten en concurrenten omgaat. Boitelle is dan ook blij dat met de uitspraak van Opta een hoofdstuk wordt afgesloten. KPN heeft dan ook besloten geen bezwaar meer aan te tekenen tegen de boete.

In 2007 legde Opta KPN twee boetes op van 1,6 en 2,88 miljoen euro, ook voor kortingsregelingen waarmee het telecombedrijf klanten bij de concurrentie probeerde weg te kapen. Tegen die boetes tekende KPN bezwaar aan. Opta verklaart dat bezwaar nu ongegrond, maar verlaagt de uiteindelijke boete. De reden daarvoor is de schadevergoeding die KPN zijn concurrenten inmiddels heeft aangeboden. Het totale bedrag dat werd vergoed, is acht miljoen euro.

Waarschuwing

De kortingsregeling waarvoor KPN wordt beboet, is de regeling Business Voice Internationaal in combinatie met Belzakelijk of Worldline XL. Voor een andere veelgebruikte kortingsregeling, Corporate Voice Nationaal, krijgt het telecombedrijf een waarschuwing.

Overigens verstrekt KPN op dit moment nog steeds bepaalde kortingen aan (potentiële) zakelijke klanten. "Maar we doen in elk geval niets dat niet aan de telecomwet voldoet", meldt Boitelle er snel bij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

KPN Blij. Nu de klanten nog! Die 1,5 miljoen moet ergens vandaan komen. Dus lekker blijven blunderen, saneren op de klantenservice en het komt dik in orde!
"Per ongeluk" abonnementskosten blijven incasseren voor diensten die al afgesloten zijn en verder net doen of je achterlijk bent en nergens op reageren.
Zie ook: http://kpnwanprestatie.wordpress.com/
Kortom, KPN is top!

Opheffen die opta, dit is weer geval x waaruit blijkt dat men geen inzicht heeft in zakendoen. Men wil de KPN gewoon slopen, heel jammer dat politiek den haag dit toestaat.

haha, Den haag KPN kapot maken. Je werkt zeker bij KPN of niet? KPN misbruikt hun machtspositie en dat is gewoon een feit.

KPNwanprestatie is verhuisd naar:
http://opgelet.wordpress.com/
Voor al uw klachten over KPN, Telfort, Hi, Digitenne en meer.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-17T11:17:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.