KPN, Logica en Siemens gaan spitsmijden op A15

Dit artikel delen:
file

KPN, Logica, Siemens, Heijmans en de Rabobank hebben een consortium opgericht, waarmee ze zich hebben ingeschreven op het project 'Spitsmijden A15'. Het project moet voor de zomervakantie van 2009 starten.

Ict-dienstverlener Logica, telecombedrijf KPN, technologieconcern Siemens, Rabobank Nederland en bouwconcern Heijmans hebben zich als consortium ingeschreven op het project ‘Spitsmijden A15'. Het is het eerste project waarvoor het consortium zich inschrijft. "Ook voor ons is het een test. We willen eerst bekijken hoe het gaat", aldus een woordvoerder van Logica.

Het project Spitsmijden A15 is een opdracht van de Stadsregio Rotterdam. De regio wil minimaal vijf procent van de A15-rijders belonen als ze buiten de spits rijden. De opdrachtgever zoekt naar initiatieven die op een innovatieve manier hier vorm aan geven. De gunning van het project vindt het eerste kwartaal van 2009 plaats. Nog voor de zomervakantie in 2009 gaat het project in uitvoering.

Kandidaat

De vijf bedrijven hopen zich kandidaat te stellen voor het project. Siemens en Logica gaan de apparatuur inclusief de software leveren. KPN zorgt voor de verbindingen en het beheer van het systeem. De Rabobank regelt het betalingsverkeer, onder meer via de mobiele telefoon. Heijmans brengt de verkeerskundige expertise in.

Daarnaast wil het consortium een reeks mobiliteitsdiensten gaan aanbieden. Deze diensten moeten de spitsrijder bewegen om voortaan de file te mijden. Voorbeelden zijn het geven van on-line informatie over beschikbare parkeerruimte en actuele overstapmogelijkheden naar het openbaar vervoer.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-03T10:58:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.