Ballmer vindt Android onbegrijpelijk

Dit artikel delen:

Algemeen directeur Steve Ballmer van Microsoft begrijpt niets van Googles strategie achter het nieuwe mobiele besturingssysteem Android. "Een mobiel besturingssysteem zonder verdienmodel: ik zou het niet doen."

Topman Steven Ballmer van Microsoft heeft geen goed woord over voor Android, het nieuwe mobiele besturingssysteem van concurrent Google. "Ik snap de strategie echt niet, misschien iemand anders wel?", vraagt hij zich op een conferentie in Sydney af. "Om bij investeerders langs te gaan met een mobiel besturingssysteem zonder verdienmodel: ik zou het niet doen", aldus Ballmer.

Eerder die dag liet de algemeen directeur zich wel positief uit over andere concurrenten als Apple, Symbian en Mobile Linux, maar zodra het over Google ging verdween alle lof uit zijn woorden. "Zij staan bepaald niet bovenaan mijn lijstje. Maar laten we even afwachten hoe ze het gaan doen." Zelf investeert Microsoft veel geld in de ontwikkeling en marketing van zijn mobiele platform Windows Mobile.

Helpdesk

Ballmer sprak op een bijeenkomst van Telstra. Directeur Sol Trujillo van die Australische telecomaanbieder vertelde dat nieuwe mobiele besturingssystemen voor operators een kostbare aangelegenheid is. Ze moeten veel investeren in helpdeskpersoneel. Het is volgens Trujillo maar de vraag of Android een blijvertje is en dus de investering waard.

Sinds eind oktober wordt het eerste telefoontoestel verkocht dat draait op Google Android. De HTC G1 ligt in verschillende landen al in de schappen en komt in het voorjaar van 2009 naar Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Denk dat google heel goed bezig is, het os is voor hun niet de inkomstenbron maar straks het hele platform wat ze leveren met google apps en de nu perfecte samenwerking op de mobiel.

De reactie van Steven Ballmer is gebaseerd op angst..
Wat ik me wel afvraag is hoe het met de de systeembeheerders en dat soort mensen moet straks bijna alle applicaties via het web worden aangeboden.

Ballmer geeft me net iets te vaak commentaar alsof hij het verstand heeft van een skippybal.

Natuurlijk gaat Google geld verdienen aan Android, alle applicaties (en reclame) die er straks op komt brengt waarschijnlijk genoeg in het laadje.

Systeembeheerders worden juist steeds belangrijker. Met de complexiteit van de security en de hoeveelheid systemen die beiden alleen maar toenemen kan zelfs een bedrijf die alleen maar gebruik maakt van web-applicaties (RIA, Cloud... etc.) niet om een fatsoenlijke ICT infrastructuur heen. Je geeft minder uit aan hardware, dat het is voordeel. Maar het beheer blijft.

Met zo'n uitspraak snap ik werkelijk niet wat een persoon als Ballmer aan het roer doet van een onderneming als Microsoft. Getuigt toch werkelijk van tunnelvisie. Want als hij aan het roer van een Mobiele Telecom provider had gestaan zou Ballmer dus bijvoorbeeld geen voorstander zijn geweest van mobiele telefonieproducten waarbij gratis telefoons worden verstrekt en het gebruik van dit veelal "gratis" product aansluiting vindt met andere diensten die nadien voor de omzet zorgt. Synergie noem je zoiets, een auto rijdt niet zonder benzine, een applicatie werkt niet zonder platform, maak je het een gratis dan weet je zeker dat je markt voor applicaties die op je aangeboden "gratis" platform kunnen werken veel sneller groot kan worden dan bij een model waar eerst ook voor het platform betaald moet worden.

Ik kan Ballmer ook niet helpen. Ik begrijp best wel dat er mensen en organisaties zijn die een bijdrage aan de maatschappij leveren zonder dat ze daar stinkend rijk van hoeven te worden. En die mensen kunnen ook nog intelligent zijn en termijnvisie hebben.
Maar ik verwacht niet dat iedereen daar begrip voor heeft.

Balmer begrijp veel meer niet, bijvoorbeeld dat je een monopoliepositie niet mag misbruiken, of dat je je klanten niet vals mag beschuldigen van diefstal.
Beter dat hij Android negeert dan kan het rustig groeien.

Ik sluit me voor het eerste deel aan bij Peter als Ballmer niet door heeft waar Google mee bezig is. Ze gaan namelijk eerst eens een paar jaar al het gebruik van android opslaan en besturen in samenhang met pc gebruik, internet etc. Zodra ze daar mee klaar zijn komen de producten: MobileAddWords enz. En daar is waar ik mee tevens ook het meeste zorgen om maak en waar Google niet transparant in is. Vergeet niet er is namelijk helemaal niets op deze planeet gratis.....

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-06T14:51:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.