Verhuizing drukt resultaat Vodafone Nederland

De winst van Vodafone Nederland daalde de afgelopen zes maanden met drie procent. Dat gebeurde voornamelijk door de kosten die verband houden met de verhuizing van het hoofdkantoor. De omzet groeide desalniettemin met bijna acht procent.

Vodafone Nederland zag de operationele winst afgelopen halfjaar met drie procent dalen tot 305 miljoen euro. Het bedrijf wijt de daling aan oplopende kosten in verband met het nieuwe Amsterdamse hoofdkantoor. Ook kost het steeds meer om klanten te winnen en behouden (acquisitie en retentie). Dat maakte het bedrijf bekend bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

Klantenbestand

Het Nederlandse klantenbestand groeide afgelopen kwartaal met 103.000 en afgelopen jaar met 571.000 tot 4,5 miljoen. Eind oktober werd bovendien bekend dat Vodafone in Nederland ongeveer 370.000 klanten van branchegenoot Debitel overneemt. Op dit moment is Vodafone nummer drie op de Nederlandse markt, na marktleider KPN en T-Mobile. Na de overname van een deel van de Debitel-klanten wordt het concern weer nummer twee.

De omzet liep met 7,7 procent op tot 958 miljoen. Bij het huidige groeitempo gaat Vodafone volgend halfjaar door de één miljard euro omzet in die boekperiode. Geschat wordt dat dat Vodafone Nederland in het afgelopen halfjaar 82,5 miljoen euro omzette aan mobiel e-mailen en surfen. Het concern heeft ongeveer 1,1 miljoen klanten met umts-mogelijkheden. Hoeveel daarvan daadwerkelijk gebruik maken via een abonnement is niet vast te stellen.

Verhuizing

In september verhuisde een groot deel van de staffuncties van het hoofdkantoor in Maastricht naar een nieuw tweede hoofdkantoor in Amsterdam Sloterdijk. Met de tweede vestiging wil de directie "dichterbij de belangrijkste klanten, doelgroepen en andere belanghebbenden zitten." Voor de nieuwe vestiging zoekt het bedrijf bovendien tweehonderd nieuwe medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-11T12:09:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.