Managed hosting door True

GSM-fabrikanten verwachten terugval in 2009

 

Nokia, Motorola, Sony Ericsson en andere fabrikanten van mobiele telefoons verwachten een afname van het aantal verkochte toestellen in de laatste maanden van 2008 en het gehele jaar 2009. De iPhone en BlackBerry lijken aan de dans te ontsnappen.

Mobieltjesfabrikanten zetten zich schrap voor teruglopende verkopen in 2009. Ze verwachten dat de verkoop van mobiele telefoons komend jaar afneemt. Die waarschuwing uitten diverse spelers in de markt. De consument stelt de aanschaf van een nieuwe mobiel langer uit.

Volgens de Wall Street Journal krijgen vooral Motorola en Sony Ericsson het zwaar te verduren. Producenten die apparaten aanbieden voor het hogere segment, zoals de iPhone en de BlackBerry, staan er beter voor. Ook de fabrikanten die in het allergoedkoopste segment toestellen bouwen.

Bijstellen

Nokia, de grootste mobieltjesboer ter wereld, stelt zijn verwachtingen naar beneden bij. Het bedrijf is verantwoordelijk voor vier van elke tien verkochte mobieltjes. De Finnen verwachten in 2008 geen 1,26, maar 1,24 miljard mobiele telefoons te verkopen.

De financiële crisis treft onder andere de Europese markt. Producenten verscheepten 45,8 miljoen mobiele apparaten in het derde kwartaal in 2008. Dat is een vermindering van acht procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar. In verband met de naderende feestdagen kent het derde kwartaal doorgaans een sterke groei ten opzichte van het tweede kwartaal. Normaal gesproken bedraagt die toename rond de twintig procent, maar in 2008 blijft de groei in het derde kwartaal steken op 5,1 procent.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2776386). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×