Nederland wil toppositie breedband in 2010

Nederland moet in 2010 koploper op het gebied van breedband in Europa en wereldwijd worden. Dat schrijft minister Brinkhorst van Economische Zaken in de conceptnota Breedband.

"Breedband is belangrijk voor de groei van de economie en kan substantieel bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke problemen," zo stelt de minister. De overheid is niet van plan om te gaan investeren in de benodigde infrastructuur.
 
De conceptnota is de Nederlandse invulling van het Europese breedbandbeleid. Naast de beschikbaarheid van hoogwaardige netwerken is daarbij vooral een optimale benutting en gebruik van diensten cruciaal, meent Econimische Zaken. Daarom richt het beleid zich op het stimuleren van de ontwikkeling van breedbanddiensten en de aanpak van knelpunten op het terrein van marktordening.
 
De nota bevat een tiental uitgangspunten die bepalend zijn voor de verdere ontwikkeling van breedbandige netwerken en diensten. Het primaat voor de ontwikkeling van breedband ligt bij de markt. De rijksoverheid zal niet investeren in infrastructuur, zo staat in de nota.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-04-26T12:46:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.