Managed hosting door True

Adobe hoopt Flash op miljard GSMs te installeren

 

Voor het eind van 2009 hoopt Adobe zijn animatiesoftware Flash op meer dan een miljard mobiele telefoons te integreren. Dat is sneller dan het bedrijf verwachtte.

Softwarebedrijf Adobe verwacht zijn Flash-mediasoftware binnen het jaar op een miljard mobiele telefoons te hebben geïnstalleerd. Technisch directeur Kevin Lynch zegt dat zijn bedrijf daarmee voor ligt op schema. Eerst ging Adobe er van uit dat het miljard pas in 2010 wordt bereikt. De topman probeert de mediasoftware zo breed mogelijk te distribueren en marktaandeel te claimen op mobiele telefoons. Lynch deed zijn uitspraak op de gebruikersconferentie Adobe MAX in San Francisco.

Om de distributie van Flash te versnellen, presenteert het bedrijf de zogeheten Flash Distributable Player. Met een enkele, eenvoudige handeling installeert een mobiele bellers Flash en Flash Lite op zijn telefoon. Ook moedigt Lynch ontwikkelaars aan hun aandacht te richten op mobiele apparaten in plaats van de pc, omdat daar veel groei ligt.

Animaties

Flash is een technologie die mooie animaties op het web en steeds meer ook op mobiele apparaten mogelijk maakt. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt op videosites als Youtube en draait op de besturingssystemen Android, Symbian en in proefopstellingen op de iPhone. Alternatieven voor Flash zijn JavaFX van Sun Microsystems en de nieuwkomer Silverlight van Microsoft.

Adobe integreert Qualcomms Brew-platform in Flash. Beide bedrijven zijn lid van de Open Screen Project, een samenwerkingsverband van meerdere organisaties om Flash en Flash Air wijd te verspreiden. Vanuit diezelfde achtergrond sluit Adobe een samenwerkingsverband met chipmaker ARM. Flash Player 10 en AIR zullen worden geoptimaliseerd voor telefoons met ARM-chips.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2777723). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×