Belgacom biedt minder voor Scarlet

Belgacom wil zijn bod van 185 miljoen euro op het Nederlandse telecombedrijf Scarlet verlagen, nu de Belgische mededingingsautoriteiten strenge voorwaarden aan de overname stellen. Scarlet-baas Gelderloos heeft begrip.

De Belgische telecomreus Belgacom wil een minder hoog bedrag neerleggen voor alle aandelen van Scarlet. Dat schrijft het Financieele Dagblad op basis van een gesprek met Paul Gelderloos, eigenaar en oprichter van het in Lelystad gevestigde Scarlet. In februari 2008 gingen beide partijen akkoord met een overnamebod van 185 miljoen euro.

Dat Belgacom nu terugkomt op zijn schreden, heeft te maken met de strenge voorwaarden die de Belgische mededingingsautoriteiten aan de overname stelden. Het Nederlandse Scarlet heeft op de Belgische markt een sterke positie. Een van de eisen van de autoriteiten is dat het glasvezelnet van Scarlet moet worden afgesplitst. Bovendien mogen klanten hun contract zonder opgaaf van reden afbreken. Als klap op de vuurpijl moet Belgacom beloven de komende drie jaar zijn prijzen niet te verhogen.

Gelderloos verwacht eind november 2008 met Belgacom een lagere overnameprijs overeen te komen. Hij heeft begrip voor de prijsverlaging die de kopers voorstellen. "De andere partij moet plotseling allemaal water bij de wijn doen, maar uiteindelijk moeten we er samen uitkomen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-20T15:29:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.