Belgacom koopt Scarlet voor 10 miljoen minder

Dit artikel delen:

De Nederlandse telecomprijsvechter Scarlet is voor 175 miljoen euro verkocht aan Belgacom. De Belgen betalen tien miljoen euro minder dan eerder was afgesproken, maar krijgen dan ook een uitgeklede versie. Mededingingsautoriteiten eisten afsplitsing van het glasvezelnet.

De Belgische telecomaanbieder Belgacom heeft zijn acquisitie van Scarlet afgerond. Uiteindelijk betaalt de onderneming 175 miljoen euro voor de prijsvechter uit Lelystad. Dat is tien miljoen minder dan de partijen in februari 2008 overeenkwamen.

Sterke positie

Het lagere eindbod heeft te maken met de strenge voorwaarden die de Belgische mededingingsautoriteiten aan de overname stelden. Het Nederlandse Scarlet heeft volgens de autoriteiten op de Belgische markt met zijn adsl- en glasvezelnetwerk en ip-telefonie namelijk een te sterke positie. Een van de eisen van de autoriteiten is dat het glasvezelnet moet worden afgesplitst. Bovendien mogen klanten hun contract zonder opgaaf van reden afbreken. Als klap op de vuurpijl moet Belgacom beloven de komende drie jaar zijn prijzen niet te verhogen.

Eerder toonde directeur Paul Gelderloos van Scarlet begrip voor de prijsverlaging. "De andere partij moet plotseling allemaal water bij de wijn doen, maar uiteindelijk moeten we er samen uitkomen."

Aparte divisie

Belgacom gaat de activiteiten onderbrengen in een aparte divisie en zal de merknaam Scarlet behouden. Prijsvechter Scarlet is actief in Nederland, België en de Nederlandse Antillen. In 2007 boekte het bedrijf een omzet van 126,8 miljoen euro en een brutowinst van 18,8 miljoen euro. Ongeveer 180.000 klanten maken gebruik van producten van Scarlet.

Door de overname krijgt Belgacom voet aan de grond in Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-01T10:05:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.