Managed hosting door True

E-Plus verlengt uitbesteding aan Atos Origin

 

Atos Origin verzorgt de komende vijf jaar de ict van telecomaanbieder E-Plus. Het gaat om de bedrijfsprocessen, het beheer van de infrastructuur en de ontwikkeling van nieuwe toepassingen. Dat doet de dienstverlener al vanaf 2004 voor E-Plus.

De Duitse telecomaanbieder E-Plus blijft zijn ict de komende vijf jaar uitbesteden aan Atos Origin. De ict-dienstverlener is sinds 2004 verantwoordelijk voor 21 bedrijfsprocessen, het beheer van de infrastructuur en de ontwikkeling van nieuwe toepassingen. E-Plus is een volle dochteronderneming van telecomreus KPN.

De processen die E-Plus door de dienstverlener laat verrichten, hebben betrekking op het orderbeheer van nieuwe abonnementen, facturering naar de abonnees en facturering tussen de verschillende telecomaanbieders (interconnectie).

Nutsvoorziening

E-Plus gaat er prat op dat het bedrijf de uitbestedingsdiensten afneemt als nutsvoorziening en dus uitsluitend betaalt voor daadwerkelijk geleverde diensten. "Veel bedrijven denken na over utility based services, maar wij implementeren het", vertelt ict-directeur Thomas Weber van de E-Plus Group. Dankzij het nieuwe contract levert ict een daadwerkelijke bijdrage aan het verbeteren van de bedrijfsresultaten, voegt hij er aan toe. "Zo kan E-Plus zich volledig concentreren op haar kernactiviteiten."

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2793517). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×