E-Plus verlengt uitbesteding aan Atos Origin

Atos Origin verzorgt de komende vijf jaar de ict van telecomaanbieder E-Plus. Het gaat om de bedrijfsprocessen, het beheer van de infrastructuur en de ontwikkeling van nieuwe toepassingen. Dat doet de dienstverlener al vanaf 2004 voor E-Plus.

De Duitse telecomaanbieder E-Plus blijft zijn ict de komende vijf jaar uitbesteden aan Atos Origin. De ict-dienstverlener is sinds 2004 verantwoordelijk voor 21 bedrijfsprocessen, het beheer van de infrastructuur en de ontwikkeling van nieuwe toepassingen. E-Plus is een volle dochteronderneming van telecomreus KPN.

De processen die E-Plus door de dienstverlener laat verrichten, hebben betrekking op het orderbeheer van nieuwe abonnementen, facturering naar de abonnees en facturering tussen de verschillende telecomaanbieders (interconnectie).

Nutsvoorziening

E-Plus gaat er prat op dat het bedrijf de uitbestedingsdiensten afneemt als nutsvoorziening en dus uitsluitend betaalt voor daadwerkelijk geleverde diensten. "Veel bedrijven denken na over utility based services, maar wij implementeren het", vertelt ict-directeur Thomas Weber van de E-Plus Group. Dankzij het nieuwe contract levert ict een daadwerkelijke bijdrage aan het verbeteren van de bedrijfsresultaten, voegt hij er aan toe. "Zo kan E-Plus zich volledig concentreren op haar kernactiviteiten."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-02T10:55:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.