Luchthaven Schiphol neemt wifi-netwerk in gebruik

Dit artikel delen:

Schiphol Telematics (ST), een dochteronderneming van KPN en Schiphol, heeft een nieuw draadloos netwerk aangelegd op de luchthaven Schiphol. Het draadloze netwerk is al volledig operationeel en vervangt het netwerk dat eerder operationeel was in delen van de terminal.

Het draadloze netwerk van Schiphol Telematics bedekt ongeveer 25.000 m² op de platformen, randwegen, pieren en een groot deel van de terminal. Er zijn 250 antennes opgehangen die verbonden zijn met 150 kilometer kabel. ST heeft vergevorderde plannen om het netwerk nog verder uit te breiden. Na voltooiing zal het ST Wireless lan één van de grootste draadloze netwerken op een Europese luchthaven zijn, zo stelt Schiphol Telematics.

Het draadloze netwerk, dat is aangelegd met behulp van Cisco-apparatuur, is met alle verwante services toegankelijk voor alle op Amsterdam Airport Schiphol gevestigde bedrijven. Bedrijven kunnen voor deze dienstverlening terecht bij ST. KLM is de eerste gebruiker van het draadloze netwerk met een toepassing die is gericht op het scannen van bagage. Op dit moment worden onder andere toepassingen ontwikkeld voor beveiliging en grondafhandeling, alsmede applicaties voor onder meer catering- en schoonmaakbedrijven.

Het dardloze netwerk is via derde partijen ook toegankelijk voor reizigers en bezoekers die draadloos op de luchthaven het eigen bedrijfsnetwerk en internet willen benaderen. “Met het door ST aangelegde draadloze netwerkkunnen bedrijven op de luchthaven hun processen rondom de pieren en de terminals efficiënter inrichten. Dat levert een enorme tijdswinst op”, zegt Ras Lalmy, algemeen directeur bij ST. “Maar ook de reiziger zal van het Wireless lan profiteren, doordat draadloze internet- en intranettoegang op veel meer plaatsen beschikbaar wordt.”

Partners in het project van Schiphol zijn: Schiphol Group, HP, Cisco, Logica CMG, KPN, Vosko, Baas Telematica en Heijmans IBC Servicebouw.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-05-03T09:44:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.