Managed hosting door True

Sony Ericsson en Vodafone lid van Android-club

 

Vodafone en Sony Ericsson worden samen met twaalf andere technologiebedrijven lid van de Open Handset Alliance. Dat is de club die het gebruik van het mobiele besturingssysteem Android wil aanjagen.

Veertien technologiebedrijven, waaronder gsm-fabrikant Sony Ericsson en telecomconcern Vodafone, zijn toegetreden tot de Open Handset Alliance. De groep achter het mobiele besturingssysteem Android telt nu 47 deelnemers.

Wel of niet beperken

Sony Ericsson toont daarmee dat hij zich niet wil beperken in de besturingssystemen waarop zijn toestellen draaien. Tot voorkort draaiden alle mobieltjes van de Japans-Zweedse mobieltjesmaker op Symbian, het platform dat tegenwoordig volledig in handen is van concurrent Nokia. Begin 2008 werd bekend dat het nieuwe vlaggenschip van het bedrijf, de smartphone Xperia X1, gebruikmaakt van Windows Mobile. En nu loopt de onderneming zich dus warm voor Android, het besturingssysteem dat door internetbedrijf Google wordt aangejaagd.

Dat telecombedrijf Vodafone toetreedt tot de Open Handset Alliance, zal veel mensen verbazen. Als eerste grote operator besloot de onderneming al in 2006 om het aantal ondersteunde mobiele besturingssystemen te beperken tot drie: Symbian, Windows Mobile en Linux. Android is weliswaar gebaseerd op Linux, maar zeker niet compatibel met de standaarden die Stichting LiMo stelt. Die organisatie werkt aan gedetailleerde specificaties voor toepassingen die draaien op mobiele Linuxapparatuur. Concurrent T-Mobile is al langer lid van de alliantie.

Verplichting

Deelname aan de Open Handset Alliance schept overigens geen verplichting om Android-toestellen te ontwikkelen. Het kan ook worden gebruikt om alleen aan de achterliggende code bij te dragen of om aanpalende producten en diensten te leveren.

Andere nieuwe leden van de alliantie zijn onder andere pc-leveranciers AsusTek en Toshiba, netwerkleveranciers Ericsson en Huawei en navigatiefabrikant Garmin. Andere deelnemers zijn bijvoorbeeld Google, HTC, Intel, Motorola, Samsung, LG en T-Mobile. In totaal zijn er 47 leden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2804542). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

"Tot voor kort draaiden alle mobieltjes van de Japans-Zweedse mobieltjesmaker op Symbian"

Onzin. Behalve de business phones draaien alle mobieltjes op een platform vervaardigd door Ericsson

Sinds 2003 draaien de P-, M- en G-Series van Sony Ericsson op UIQ (User Interface Quartz). Dat platform is wel degelijk gebaseerd op Symbian en werd zelfs in 2007 door SE gekocht van de Symbian Ltd. Later dat jaar verkocht het bedrijf de helft van UIQ trouwens door aan Motorola.

Vacatures bij Vodafone
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×