T-Mobile test inpandige signaalversterker

Dit artikel delen:

In enkele Nederlandse winkels van T-Mobile doet de telecomaanbieder een uitvoerige test met draadloze signaalversterkers. Met de oplossing verbetert de umts-dekking binnenshuis. Daarmee is het een technologische concurrent van femtocellen.

Telecomaanbieder T-Mobile Nederland experimenteert met kastjes die het umts-signaal binnenshuis versterken zonder daarvoor een coax-kabel te leggen tussen hoofdontvanger en kastje. De tests worden vooralsnog uitgevoerd in enkele van de ongeveer tachtig eigen winkels. De technologie wordt geleverd door Nextivity, een Amerikaanse bedrijf dat zich heeft toegelegd op de ontwikkeling van de zogenoemde smart repeaters.

De draadloze signaalversterkers kunnen een oplossing zijn voor zakelijke gebruikers die de umts-dekking binnen hun pand willen verbeteren. Net als die van andere aanbieders als KPN en Vodafone, is de umts-dekking voor T-Mobile-klanten voornamelijk binnenshuis niet overal optimaal. Het is onbekend hoe lang de proef duurt en of het telecombedrijf de smart repeaters uiteindelijk op de markt brengt.

Femtocellen

Een andere technologie die steeds vaker wordt gebruikt voor de versterking van radiosignalen, zijn femtocellen. Dat zijn kleine cellulaire basisstations met een laag zendvermogen, die via een breedband internetaansluiting worden verbonden met het gsm-, umts-, cdma- of eventueel zelfs WiMAX-netwerk van een aanbieder van mobiele telefonie.

Overigens gebruiken alle Nederlandse mobieletelecomaanbieders al inpandige signaalversterkers bij grote zakelijke klanten. Die kastjes zijn echter vaak met een coax-kabel gekoppeld aan de hoofdantenne waarmee het signaal het pand in komt. Veel van deze oplossingen veroorzaken bovendien ruis op de lijn, iets wat volgens de leverancier van de repeaters van T-Mobile minder voorkomt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Leuk product!
Jammer dat het alleen UMTS is en alleen T-Mobile
Wij hebben oplossing voor alle netwerken data en spraak!
www.gsmrepeater.nl

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-12T16:55:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.