Bono helpt Palm aan 100 miljoen dollar

Dit artikel delen:

De Ierse popzanger Bono heeft het volste vertrouwen in mobieltjesfabrikant Palm. Zijn investeringsmaatschappij stelt honderd miljoen dollar beschikbaar om de nieuwe productlijn in 2009 op de markt te brengen. Bono investeerde al eerder in het bedrijf.

Zanger Bono van de populaire Ierse band U2 investeert honderd miljoen dollar in Palm. De mobieltjes- en pda-fabrikant ontving in juni 2007 al 325 miljoen van de investeringsmaatschappij van Bono. Het bedrijf gebruikt het kapitaal bij de introductie van een nieuwe productlijn die in 2009 verschijnt. "Het geld zorgt bovendien voor meer stabiliteit in deze onrustige economische tijd", zegt algemeen directeur Ed Colligan van Palm.

Voet aan de grond

Het lukt Palm maar niet om voldoende voet aan de grond te krijgen op de markt voor zakelijke smartphones. Het bedrijf biedt een bescheiden assortiment van telefoons (Treo's) en pda's (Tungstens) en wil zich positioneren tussen de ‘saaie' Blackberry's en de iPhone die vaak voor de lol worden gebruikt. "Palm mikt op de vette middenmoot", aldus Colligan.

Bovendien is het de bedoeling dat Palm begin 2009 het nieuw, op Linux gebaseerde, mobiele besturingssysteem Nova introduceert. Ook heeft het bedrijf een downloadwinkel geopend waar niet alleen toepassingen voor het bestaande besturingssysteem Palm OS, maar binnenkort ook de eerste applicaties voor Nova verschijnen.

Dat het niet goed gaat met Palm bleek in november 2008 toen het bedrijf een onbekend deel van zijn 1050 medewerkers op straat moest zetten als gevolg van tegenvallende omzetcijfers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-23T10:15:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.