Managed hosting door True

'Tot acht miljoen Android-toestellen in 2009'

 

Aan het eind van 2009 zijn er vijf tot acht miljoen smartphones die draaien op het mobiele besturingssysteem Android. Na de G1 van fabrikant HTC verschijnen dan ook Android-toestellen van andere fabrikanten.

In 2009 worden vijf tot acht miljoen mobiele telefoons verkocht die draaien op het nieuwe besturingssysteem Android. Daarmee zou het wereldwijde marktaandeel van Android uitkomen op vier tot zeven procent. Dat voorspelt de Taiwanese website Digitimes op basis van productieplannen bij verschillende mobieltjesfabrikanten.

G1

De meeste fabrikanten willen hun Android-toestellen in 2009 uitbrengen. In september 2008 rolde het allereerste toestel van de productieband van fabrikant HTC. Dat apparaat, de G1, werd de eerste maanden alleen verkocht in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië, maar zal in het voorjaar van 2009 bijvoorbeeld ook in de Nederlandse schappen liggen. HTC zegt al een miljoen G1-toestellen te hebben verkocht. In het voorjaar brengt het bedrijf in samenwerking met telecomaanbieder T-Mobile ook opvolger G2 op de markt. Er zou zelfs al aan de derde versie worden gewerkt.

LG, Samsung en Motorola komen in de tweede helft van 2009 met toestellen die op Android draaien. De bedrijven zetten zwaar in op het nieuwe besturingssysteem. Andere fabrikanten, zoals het Chinese Huawei en landgenoten Van Lenovo en QiGi en het Taiwanese AsusTek verschijnen in het voorjaar al toestellen op de markt . Bovendien trad branchegenoot Sony Ericsson kortgeleden toe tot Android-club Open Handset Alliance en is het waarschijnlijk een kwestie van tijd voordat het Japans-Zweedse bedrijf met eigen Android-mobieltjes komt.

Onbegrijpelijk

Overigens gelooft niet iedereen in de potentie van Android. Topman Steven Ballmer van Microsoft heeft er geen goed woord voor over. "Ik snap de strategie echt niet, misschien iemand anders wel?", vraagt hij zich op een conferentie in Sydney af. "Om bij investeerders langs te gaan met een mobiel besturingssysteem zonder verdienmodel: ik zou het niet doen", aldus Ballmer.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2821620). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Zijn dat inclusief de Android-toestellen die door Google zijn weggegeven als bonus aan zijn werknemers?

De opmerking van Ballmer illustreert de identiteitscrisis waarin Microsoft zich bevindt.

Het kan niet goed aansluiten bij verdiensten op services (bijvoorbeeld SaaS), in plaats van op licenties. Het zit nogal diep want Microsoft heeft nooit geld verdiend met services, maar altijd op licenties. De verdiensten op services waren voor de partners. De tijd lijkt aangebroken waarin dit businessmodel veroudert.

Indien Microsoft er niet in slaagt om zijn partners te beconcurreren en tevens te vriend te houden, gaat het zware tijden tegemoet, want dan kan het niet meer met partners verder, en zonder kan ook niet.

Steven kan het dus echt niet alleen. Typisch een reactie voor een marktvolger, niet een marktleider. In ieder geval kent hij dan wat dat betreft wel zijn plaats.
De reacties van MickeySoft zijn wat dat betreft de laatste tijd wel erg zielig, eerst melden dat bedrijven moeten overstappen op Vista en niet moeten wachten op Windows 7 en nu dit. Nee Steven, gezien de 'verbeteringen' in Windows 7 zou ik adviseren niet eens te wachten op Windows 8. Tja, en Vista laat ik maar niets meer zeggen ;-). Billy G. had gelijk: "Het hoogtepunt van MS tijdens zijn loopbaan was Win'95"...

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.