Opnieuw veel ontslagen bij Motorola

Opnieuw kondigt mobiele telefoonmaker Motorola ontslagen aan. Deze keer komen vierduizend werknemers op straat te staan. Die komen bovenop de zesduizend die in 2008 werden aangekondigd. Het bedrijf hoopt zo 1,5 miljard euro te besparen.

Voor de derde keer in korte tijd zet Motorola een flink deel van zijn personeelsbestand op straat. Dit keer komen vierduizend werknemers op straat te staan. Het nieuws over de op handen zijnde ontslagen komt tegelijkertijd met een waarschuwing voor verlies in het vierde kwartaal. Gedurende dit kwartaal verscheepte de telecomleverancier negentien miljoen apparaten. In het derde kwartaal waren dit 25 miljoen.

Vorig jaar werden er tot twee keer toe drieduizend werknemers naar huis gestuurd. Nu er minder Motorola-telefoons worden verkocht is het bedrijf genoodzaakt verdere maatregelen te nemen. De meeste ontslagen vallen wederom in de mobiele telefoondivisie. Duizend van de vierduizend ontslagen vallen bij andere bedrijfsonderdelen.

1,5 miljard besparing

Motorola denkt, inclusief eerdere ontslagrondes, in 2009 anderhalf miljard dollar te besparen. De Amerikaanse onderneming boekte in het derde kwartaal van 2008 een nettoverlies van 397 miljoen dollar. Een jaar eerder was het kwartaalresultaat nog zestig miljoen winst. Er werkten voor de ontslagrondes van 2008 ongeveer 66.000 mensen bij het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-15T15:54:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.