Omzet Versatel maakt groeispurt

Dit artikel delen:

Met name door uitbreiding van de activiteiten in Duitsland ziet telecombedrijf Versatel de inkomsten dit kwartaal ten opzichte van vorig jaar flink groeien. De resultaten staan wel onder druk door investeringen.

In het eerste kwartaal van boekjaar 2003 kwam de omzet van Versatel uit op 87 miljoen euro. Dat is in dezelfde periode dit jaar uitgegroeid tot 135 miljoen euro. Dit komt met name door overnames van het telecombedrijf in de Duitse markt. Hier zag het bedrijf zijn omzet in een jaar tijd meer dan verdubbelen tot 58,5 miljoen euro. Dit maakt de Duitse activiteiten van Versatel bijna even groot als die in Nederland. Deze kwamen dit kwartaal uit op 63,6 miljoen euro.
 
Het nettoverlies van Versatel kwam uit op zeven miljoen euro, terwijl dat een jaar terug nog maar één miljoen euro bedroeg. Het telecombedrijf is met name veel geld kwijt met nieuwe grote contracten, die de nodige aanloopinvesteringen vergen. Daarnaast is het concern geld kwijt aan investeringen in dsl-voorzieningen. Net als andere dsl-aanbieders verwelkomde Versatel deze maand alleen in Nederland tienduizenden nieuwe klanten bij zijn internetdochter

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-05-12T14:10:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.