Managed hosting door True

Android-telefoon eind januari in Nederland

 

Telecombedrijf T-Mobile verkoopt in Nederland vanaf 30 januari 2009 de HTC G1. Het toestel draait op besturingssysteem Android, dat grotendeels door Google is gebouwd. Volgens de aanbieder is de G1 ook zakelijk te gebruiken.

De G1 van de Taiwanese mobieltjesfabrikant HTC ligt vanaf 30 januari 2009 in de Nederlandse schappen. Het is het eerste toestel dat draait op Googles mobiele besturingssysteem Android. T-Mobile verkoopt het apparaat in Nederland als enige aanbieder. Tot dusver is het toestel alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië, waar T-Mobile ook exclusiviteit op de verkoop heeft.

De telecomaanbieder  onthulde de introductiedata voor de Europese uitrol tijdens een internationale persconferentie in Hamburg. In Nederland is het toestel een paar dagen eerder verkrijgbaar dan in Duitsland, waar de G1 vanaf 2 februari in de winkels ligt. Rond dezelfde tijd komt de smartphone ook op de markt in Oostenrijk, Tsjechie en Polen.

Zakelijk

Door zijn uitgebreide functionaliteit zou de G1 ideaal zijn voor zakelijke gebruikers. Volgens het telecombedrijf kunnen zakelijke gebruikers via Android Market applicaties toevoegen, zoals een urenregistratiesysteem of bepaalde ordersystemen. Om de lancering van de eerste Nederlandse Android-telefoon cachet te geven, werd er onlangs een competitie uitgeschreven voor ontwikkelaars van software voor mobiele telefoons.

Google ontwikkelde het mobiele besturingssysteem als open source-product. Het Android-platform wordt gezien als directe concurrent van het platform achter de Apple iPhone. Beide systemen bevatten een ingebouwde downloadwinkel.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2839401). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.