Computable reikt Samsung Mobile Office uit

Dit artikel delen:

Samsung en Computable hebben de hoofdprijs van de online quiz uitgereikt die gehouden werd rond kerst 2008. Jack van Brederode uit Zaandam nam enthousiast uit handen van Jos Beernink van Samsung en Alex Beishuizen van Computable een Mobile Office ter waarde van 8033 euro in ontvangst.

Dolgelukkig is Jack van Brederode wanneer hij van Jos Beernink, it-directeur bij Samsung Nederland, en Alex Beishuizen, hoofdredacteur van Computable de hoofdprijs van de online quiz uitgereikt krijgt die in november en december 2008 op Computable.nl gehouden werd. Een notebook, printer, monitor, digitale fotolijst en Samsung's beste beamer complementeren het mobiele kantoor ter waarde van 8033 euro dat Samsung beschikbaar had gesteld. "Dit is echt waanzinnig", zegt een verbouwereerde Jack van Brederode, beheerder bij Albert Heijn in Zaandam. "Er bleven maar dozen met producten binnenkomen!"

Ruimte maken

Toen Van Brederode een telefoontje kreeg van de redactie van Computable dat hij de hoofdprijswinnaar was geworden, was hij in eerste instantie met stomheid geslagen. Nu, enkele weken later, heeft hij eens goed over alles na kunnen denken en weet hij maar al te goed wat hij met zijn prijs gaat doen. "Ruimte creëren in huis!" Vooralsnog staat echter de huiskamer volgebouwd met allerlei verschillende Samsung-dozen en komt deze uitspraak dan ook redelijk onverwachts. "Maar toch is het echt zo. Eindelijk kan al die oude meuk de kamer uit en vervang ik alles door nieuwe, mooiere en kleinere producten. Daarnaast hebben mijn dochters en vrouw de buit al verdeeld."

Na wat uitleg van Jos Beernink komt Van Brederode tot de conclusie dat er ook het nodige verbouwd moet gaan worden in huis. Zo moet er aan het plafond een houder komen om de projector op te zetten en ook moet er verduisteringsmateriaal voor de ramen gehangen gaan worden. "Maar dat maakt allemaal niks uit", meent Van Brederode, "dat doe ik met alle liefde. Ik heb mijn huidige televisie gekocht vanwege het mooie beeld, maar deze beamer overtreft alles. Daarvoor neem ik graag de boor ter hand."

Zakelijke ict-producten

Naast Jack van Brederode is ook Jos Beernink van Samsung erg blij met deze uitreiking. Volgens eigen zeggen kent iedereen Samsung van de consumenten- en telecomproducten, maar op it-vlak geldt dat nog niet. Beernink: "En daarom was deze online quiz voor ons zo leuk om mee te doen, we kunnen iedereen nu laten zien dat wij ook zakelijke ict-producten leveren."

Zelf heeft Beernink niet aan de online quiz op Computable.nl meegedaan, maar hij heeft zich wel goed laten informeren door verschillende productmanagers. "Er werd intern zeer enthousiast gereageerd en ook werd er druk mee gepuzzeld. Persoonlijk ben ik wel erg blij dat er iemand gewonnen heeft die zelf echt in onze doelgroep zit. Daarnaast doen wij ook regelmatig zaken met Albert Heijn, wat het dubbel zo leuk voor ons maakt."

Instinker

Zelf heeft Beernink dus niet meegedaan met de online quiz, iets wat voor de winnaar Jack van Brederode natuurlijk niet opgaat. Uren heeft hij gepuzzeld en gezocht om tot de oplossing ‘Computable bestaat veertig jaar' te komen. Van Brederode: "De ene vraag was moeilijker dan de andere, maar over het algemeen was de online quiz goed te doen. Het meeste moeite had ik met vraag tien, over die boekrecensies. Dat was een instinker omdat er twee boeken beschreven werden en de een vooral lezersreacties had en de andere, waarvan de titel gezocht werd, inhoudelijke lezersrecensies bevatte. Lastig hoor."

De vragen in de online quiz zijn bedacht door de redactie van Computable. "Alleen al het bedenken ervan was leuk", zegt Alex Beishuizen, hoofdredacteur van Computable. "Het was de eerste keer dat wij een dergelijke online quiz organiseerden en het is ook ons zeer goed bevallen. We gaan dan ook door met dit concept en gaan in de toekomst samen met sponsors vergelijkbare initiatieven opzetten. Momenteel loopt er zelfs al een storagequiz en in de toekomst zullen er alleen nog maar meer quizzen gehouden gaan worden."

Verleidelijk

Momenteel is Van Brederode druk bezig met het uitpakken van alle dozen en het opnieuw inrichten van zijn huis. "Ongelooflijk, waar moet ik het allemaal laten?" Grijnzend kijkt hij naar alle producten die uitgestald in zijn huiskamer staan. "Al het zwart in de Samsung-producten sluit mooi op elkaar aan. En kijk eens naar dat Bordeauxrode detail in de monitor, echt te mooi voor woorden. Ik had nooit verwacht zo een grote prijs te winnen!" Op de vraag of hij een volgende keer weer een gooi naar de hoofdprijs gaat doen, is Van Brederode in eerste instantie duidelijk. "Nee, waarschijnlijk niet. Ik gun anderen ook wat, maar als er weer zo een prijs gepresenteerd wordt, zal het toch wel heel verleidelijk worden om weer op zoek naar de goede antwoorden te gaan."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-28T11:26:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.