AT&T rapporteert solide cijfers

Dit artikel delen:

AT&T zag de omzet over 2008 uitkomen op 124 miljard dollar. De winst bedroeg 12,9 miljard dollar. Ondanks de economische crisis verwacht de Amerikaanse telecomgigant in 2009 opnieuw groei.

AT&T noteerde voor 2008 een jaaromzet van 124 miljard dollar en een jaarwinst van 12,9 miljard dollar. Dat is een groei van 4,3 procent (omzet) en 7,7 procent (winst). In het vierde kwartaal kwam de omzet uit op 31,1 miljard dollar. Vergeleken met het slotkwartaal van 2007 is dat een omzetgroei van 2,2 procent. De nettowinst van 2,4 miljard dollar betekende echter een daling van 23 procent, veroorzaakt door investeringen in de Apple iPhone en fusie- en reorganisatiekosten en. Het bedrijf kondigde eind 2008 aan wereldwijd 12.000 banen te schrappen.

"Ondanks de economische malaise groeide onze omzet in 2008. Ik voorzie dat 2009 opnieuw een jaar wordt van een stijging van de resultaten en een solide groei van het bedrijf", zegt topman Randall Stephenson. Volgens Stephenson is het succes te danken aan de iPhone 3G-lancering, een toenemende vraag naar draadloze diensten, een stijgende behoefte aan Ip-gebaseerde diensten en netwerkbeheer op de zakelijke markt, en - in de VS - de groeiende populariteit van AT&T U-verse TV (internet-TV). De inkomsten uit de vaste telefonielijnen liet echter een daling zien.

Orkanen

AT&T kampte in 2008 met forse buitengewone lasten bestaande uit 4,5 miljard dollar fusiekosten, 445 miljoen dollar aan fusiegerelateerde afschrijvingen, een ontslagpot van 991 miljoen dollar, 120 miljoen dollar schade door orkanen, en ongunstige wisselkoersen (een post van 90 miljoen dollar).

Het telecomconcern (300.000 werknemers, hoofdkwartier: Dallas, Texas) heeft grote ambities om ook in Europa verder te groeien. Het afgelopen jaar deed AT&T er goede zaken, onder andere met het binnenhalen van een uitbestedingsopdracht van Shell. AT&T gaat voor vijf jaar telecomdiensten leveren aan olieconcern Shell. De overeenkomst heeft een waarde van 1,6 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-29T18:33:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.