565 miljoen kwartaalverlies BT Global Services

Dit artikel delen:

Dienstentak Global Services van telecombedrijf BT draaide in het laatste kwartaal van 2008 een verlies van 565 miljoen euro. 370 miljoen euro daarvan betreft een eenmalige afschrijving op onrendabele grote klantcontracten. Toch boekte het gehele concern dat kwartaal nog 312 miljoen euro winst.

Het bedrijfsonderdeel Global Services van telecomconcern BT boekte in het laatste kwartaal van 2008 een verlies van bijna 560 miljoen euro (501 miljoen Britse pond). De andere drie divisies waren echter rendabel genoeg om voor het gehele concern een totale kwartaalwinst van 312 miljoen euro (277 miljoen pond) te schrijven. Het betreft het derde kwartaal: het telecombedrijf kent een gebroken boekjaar en sluit zijn fiscale jaar eind maart.

Zorgenkind

De dienstentak Global Services is al langere tijd het zorgenkindje van de BT-groep. De divisie schrijft al meerdere kwartalen rode cijfers. In oktober 2008 werd om die reden een deel van het management van het bedrijfsonderdeel vervangen. Bovendien werd in december 2008 een reorganisatie aangekondigd, met tienduizend ontslagen. Begin 2009 stelde de groepsdirectie ook nog een onderzoek in naar de verlieslatende grote klanten van Global Services. Op basis daarvan besloot algemeen directeur Ian Livingstone eenmalig 370 miljoen euro af te schrijven. Die afschrijving komt nu terug in de kwartaalcijfers.

Voornamelijk door de verliescijfers bij Global Services neemt de brutowinst van heel BT in het laatste kwartaal van 2008 met 32 procent af tot exact een miljard pond (1,13 miljard euro). Het nettobedrijfsresultaat komt in die periode uit op 312 miljoen euro, 62 procent minder dan in dezelfde periode een jaar eerder.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-13T14:21:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.