Mobiele applicaties bron voor telecom-inkomsten

Dit artikel delen:

Mobiele toepassingen voor de consument zullen het dataverkeer via en de inkomsten uit 3G-netwerken stimuleren. Dat zegt marktonderzoeker IDC.

IDC voorspelt dat de West-Europese markt voor mobiele consumententoepassingen in 2008 een omvang zal hebben van ongeveer acht miljard dollar. Die markt omvat onder meer spelletjes, beltonen, video en muziek.
 
Heel wat telecomdienstverleners beginnen mobiele datadiensten te lanceren die hen moeten onderscheiden van hun concurrenten. "Het is duidelijk dat er voor de draadloze telecomsector geen 'killer applicatiie' komt, ook al zijn velen daar nog steeds naar op zoek", zegt IDC-analist Paolo Pescatore. "Het gaat hier eerder om een combinatie van verschillende toepassingen die het gebruik van gprs-, edge-, umts- en hsdpa-netwerken zullen stimuleren."
 
Volgens Pescatore moeten de dienstverleners zich nu toeleggen op marketing en verkoop van mobiele datatoepassingen voor consumenten. "Dat zijn ze niet gewend, aangezien het stemverkeer vanzelf gebruikers aantrok", zegt hij.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-05-24T12:18:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.