Dichte geldkraan nekte Netcom

Dit artikel delen:

Netcom Automatisering is ten onder gegaan aan geldgebrek. Bankier Fortis Commercial Finance draaide de geldkraan dicht. Een investering in mobiele communicatiekastjes voor aannemers betaalde zich niet uit.

Netcom Automatisering had duidelijk last van de kredietcrisis, vertelt advocaat Jelle Hellinga, die namens de curator van het kantoor AKD spreekt. Daardoor is het automatiseringsbedrijf uit Capelle aan den IJssel kopje onder gegaan. "De opdrachten liepen terug en Fortis Commercial Finance zegde het bankkrediet op." Bovendien vertilde het bedrijf zich aan een investering in mobiele kastjes ('mobile cabin sets'), bedoeld voor aannemers. Die konden zo'n kastje, uitgerust met communicatieapparatuur, aan een bouwkeet hangen. Netcom zou dan ook de aanvullende diensten, zoals installatie en onderhoud, voor zijn rekening nemen. "Van de honderd bestelde kastjes zijn er zo'n dertig verkocht. De aannemerij heeft natuurlijk vanwege de crisis minder geld om te besteden."

De boedel is verdeeld over twee partijen: Ilionx en een Xerox-partner. Ilionx heeft de Blackberry-activiteiten plus goodwill overgenomen. Netcom had als Xerox-partner ook een printing- en imaging-tak. Xerox is in onderhandeling met een andere partner om de onderhoudscontracten van Netcom daaronder te brengen. Volgens advocaat Hellinga is er ook nog een derde vennootschap bankroet gegaan: Data Teleprojects, een onderdeel dat de housing (zoals bekabeling) van gebouwen regelde. De boedel van dit deel is niet verkocht.

Bij alle vennootschappen werkten in totaal 22 man, waarvan dertien bij Netcom. Niet duidelijk is of er personeel over gaat naar Ilionx of de Xerox-partner.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-04T16:10:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.