Blackberry opent webwinkel AppWorld in maart

Dit artikel delen:

De onlinewinkel met allerlei toepassingen voor de zakelijke smartphone Blackberry, gaat AppWorld heten en opent later deze maand. Fabrikant Research in Motion hoopt, net als branchegenoten Microsoft en Palm, met een webwinkel op hetzelfde succes als de Apple AppStore.

Research in Motion, het Canadese bedrijf achter de zakelijke smartphone Blackberry, heeft zijn online toepassingenwinkel gepresenteerd. In de webwinkel, die de naam AppWorld kreeg, zijn vanaf later in de maand maart tientallen programma's beschikbaar die gebruikers op hun toestel kunnen installeren. Dat de mobieltjesfabrikant aan een applicatiewinkel werkte, is al langer bekend. In januari 2009 riep het bedrijf op om toepassingen voor de smartphones te ontwikkelen en in te dienen.

AppStore

De Canadezen willen met de winkel inhaken op het succes van de AppStore van concurrent Apple, waar in een jaar tijd duizenden programma's voor de iPhone te koop zijn. Ook Microsoft is bezig met een online winkel, die waarschijnlijk wordt gepresenteerd rond de introductie van het nieuwe mobiele besturingssysteem Windows Mobile 6.5. Dat staat gepland in de tweede helft van 2009. Bovendien opende branchegenoten Palm en Google kortgeleden hun eigen applicatiewinkeltje op internet.

In de Blackberry-winkel zullen voornamelijk toepassingen worden aangeboden die zijn bedoeld voor zakelijk gebruik. Er zijn echter ook games en bijvoorbeeld nieuws- en weerdiensten beschikbaar. De software is niet gratis. Betaling gebeurt met behulp van een PayPal-rekening.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-05T13:27:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.