Markt voor mobiele netwerken krimpt

Dit artikel delen:

Volgens marktanalist Gartner is de wereldwijde markt voor mobiele netwerken in 2003 met 12 procent geslonken. Dit wijt het onderzoeksbureau aan het feit dat de 3g-netwerken op zich laten wachten.

"Mobiele netwerkoperatoren hebben in 2003 nog minder besteed dan in 2002. De investeringen in radio access, switching, toepassingen en infrastructuur voor mobiele netwerken waren samen goed voor veertig miljard dollar, terwijl dat in 2002 nog 45 miljard dollar was", zegt analist Jason Chapman.
 
Het uitbouwen van 3g-netwerken werd in 2003 uitgesteld, maar de vooruitzichten voor 2004 zijn volgens Chapman beter. "De telecomdienstverleners hebben hun schulden verminderd, boekten betere financiële resultaten in het vierde kwartaal en velen hebben aangekondigd dat ze meer willen investeren."
 
Ericsson bleef in 2003 de grootste speler op de markt voor mobiele infrastructuur, en haalde 26 procent van alle investeringen binnen. Dat is wel 3 procent minder dan in 2002. Nokia, de nummer twee, en Siemens, nummer drie, zagen hun marktaandeel groeien tot respectievelijk 14 en 13 procent. Op de volgende plaatsen staan Motorola, Nortel, Lucent en Alcatel.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-05-25T15:27:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.