Vodafone voorziet zwaar weer en schrapt banen

Vodafone Nederland schrapt zestig banen en herstructureert veel van zijn overige werkzaamheden. De maatregel is nodig om snel te kunnen reageren op marktveranderingen door de 'heftige concurrentie' en de economische omstandigheden.

Telecomaanbieder Vodafone Nederland schrapt zestig voltijdfuncties. Het bedrijf neemt de maatregel in verband met de ‘heftige concurrentie' op de telecommarkt en de verslechterde economische situatie, vertelt de woordvoerder. Hij zegt er bij dat er niet wordt ingeleverd op de dienstverlening voor de eindgebruikers. De banenreductie vindt daarom plaats bij functies die geen direct contact met de klanten hebben, zoals ict'ers.

Anders werken

De maatregel zal volgens de voorlichter de hele organisatie treffen, ongeacht locatie en functielaag. "We gaan anders werken. Bepaalde functies worden geschrapt en andere willen we efficiënter maken. Dat los je niet op door zestig van de ongeveer drieduizend voltijdfuncties te saneren. Onder de streep zullen er zestig vervallen, maar veel meer mensen krijgen met een functiewijziging te maken."

Dat Vodafone zijn organisatie herstructureert, is volgens de voorlichter niets nieuws. "We voeren alles nu wel versneld door. We zitten nu midden in het proces en hopen dat er over twee weken duidelijkheid over is."

Slecht weer

De verslechterde economische situatie blijkt niet aan de telecomleverancier voorbij te gaan. "Als we naar buiten kijken, zien we geen goed weer. Het is lastig te voorspellen wat de komende tijd in de telecommarkt gaat gebeuren. Daarom willen we als organisatie slagvaardiger kunnen optreden, zodat we snel kunnen reageren op veranderingen."

De woordvoerder kan niet zeggen hoeveel ict'ers er bij zijn bedrijf werken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ach ,
wat zijn nou 60 banen op een bestand van duizenden?
Is dit soms weer stemming makerij??

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-13T12:27:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.