Sybase kijkt voorlopig niet verder dan SAP

Dit artikel delen:

Het is niet waarschijnlijk dat middlewareleverancier Sybase zijn partnerschap met SAP gaat kopiëren naar andere aanbieders van zakelijke softwarepakketten, zoals Oracle. "Laten we één ding per keer doen en dat dan ook echt goed doen", vertelt de marketingdirecteur.

Middlewareleverancier Sybase is voorlopig niet van plan om zijn samenwerking met softwaregigant SAP te kopiëren naar andere fabrikanten van bedrijfssoftware, zoals Oracle. Dat zegt marketingdirecteur Martin Karlowitsch van Sybase tegen Computable.

De twee bedrijven werken samen om de zakelijke toepassingen van SAP toegankelijk te maken vanaf elk type smartphone. Sybase zorgt voor de correcte koppeling tussen de programma's die op het mobiele apparaat van de eindgebruiker staan, en de software waarop de databases van het bedrijf draaien.

Echt goed

"Laten we één ding per keer doen en dat dan ook echt goed doen", vertelt Karlowitsch, verwijzend naar de partnerschap met SAP. "Dat is beter dan je tegelijkertijd richten op meerdere softwareleveranciers." Het ligt daarom niet voor de hand dat zijn bedrijf op korte termijn ook nauw gaat samenwerken met Oracle of Microsoft, geeft de directeur te kennen. Bovendien, vertelt hij, zijn Sybase en Oracle historisch gezien concurrenten op de markt van databases. "Zo'n partnerschap ligt dan sowieso niet voor de hand."

Het marktpotentieel van SAP-gebruikers is volgens Karlowitsch voorlopig groot genoeg. "Er zijn ongeveer veertig miljoen licentiehouders, nog eens 120 miljoen mensen die SAP-applicaties indirect gebruiken, zoals magazijnmedewerkers en zo'n 3,3 miljard mobiele gebruikers!" Overigens staat op de website van SAP dat er wereldwijd 'slechts' twaalf miljoen gebruikers van de software zijn.

ERP en CRM

SAP maakte half maart de partnerschap met Sybase bekend. In eerste instantie gaat het daarbij om het mobiel toegankelijk maken van toepassingen voor enterprise resource planning (erp) en customer relationship management (crm). "Daarna bekijken we wat voor applicaties we verder mobiel gaan ontsluiten voor SAP." De samenwerking is weliswaar niet exclusief, maar de bedrijven hebben wel een gezamenlijke strategie voor de verkoop, marketing, productondersteuning en verdere ontwikkeling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-20T07:44:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.