Skype betreedt zakelijke markt

Dit artikel delen:

Binnenkort kun je vanaf vaste kantoortelefoons gesprekken voeren via Skype. De aanbieder van internettelefonie komt met een nieuw product dat voip-gesprekken laat lopen via de pbx-telefooncentrale van bedrijven. Het aanboren van de zakelijke markt als nieuw afzetkanaal is voor Skype van levensbelang, gezien de veeleisende aandeelhouders van moederbedrijf eBay.

De Finse leverancier van internettelefonie Skype komt met een product dat voip-gesprekken laat lopen via de pbx-centrale van het bedrijf. De leverancier heeft hiervoor een nieuwe versie van zijn populaire programma ontwikkeld en dat op maandag 23 maart 2009 gepresenteerd.

Met Skype for SIP kunnen voip-gesprekken worden opgezet en afgeleverd via pbx-bedrijfscentrales. Medewerkers hoeven zulke gesprekken dan niet meer met behulp van een headset en laptop te voeren. Volgens de Finnen gebruikt meer dan een derde van hun particuliere klanten de telefoonsoftware nu al regelmatig voor zakelijke gesprekken.

MKB

Met de nieuwe versie richt Skype zich op kleine en middelgrote ondernemingen. Zulke organisaties zoeken volgens de Finnen tegenwoordig vaak naar manieren om hun telefoonkosten te verminderen. Gesprekken naar vaste en mobiele nummers kosten met het nieuwe product iets minder dan twee eurocent per minuut. Een verbinding met een andere Skype-gebruiker is gratis, net als bij het consumentenproduct van de leverancier.

eBay

Het aanboren van de zakelijke markt als nieuw afzetkanaal is ook voor Skype zelf van levensbelang. Het bedrijf werd in 2005 voor 2,6 miljard dollar gekocht door veilingsite eBay, een bedrag dat destijds door veel financiële experts als te hoog werd bestempeld. De opbrengst uit het aangekochte bedrijf bleef achter bij de verwachtingen. De aandeelhouders van eBay eisen dat de activiteiten van Skype meer geld opleveren of, als dat niet lukt, dat het bedrijf wordt verkocht.

SIP staat voor Session Initiation Protocol, een veelgebruikt standaardprotocol voor het opzetten en afleveren van gesprekken via internet. De nieuwe software van Skype wordt nu getest en komt later beschikbaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-23T11:04:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.