Saaie smartphone Dell terug naar tekentafel

Dit artikel delen:

Prototypes van de nieuwe smartphone van Dell voldoen niet aan de wensen uit de markt. Het toestel zou te weinig vernieuwend zijn ten opzichte van vergelijkbare smartphones. De pc-fabrikant gaat er mee terug naar de tekentafel.

De langverwachte smartphone van hardwareleverancier Dell is teruggestuurd naar de ontwerptafel. Prototypes van het toestel voldoen niet aan de wensen uit de markt. "Uit gesprekken met de verkoopketen en de sector blijkt eigenlijk dat er te weinig interesse is voor het toestel", schrijft een analist van het onderzoeksbureau en investeringsbank Kaufman Bros.

Weinig vernieuwend

Dell is al langere tijd bezig met het ontwikkelen van een eigen smartphone. De ontworpen toestellen draaien op de besturingssystemen Windows Mobile en Android, maar bleken te weinig vernieuwend ten opzichte van vergelijkbare smartphones. Dell begeeft zich in een concurrerende markt waarin producten als Blackberry, iPhone, HTC en Nokia stevig zijn genesteld. Ook de nieuwe Palm Pre, die eind juni 2009 op de markt verschijnt, zal de introductie van een Dell-smartphone vermoeilijken.

Het gerucht ging dat het toestel tijdens het afgelopen Mobile World Congress in Barcelona zou worden gepresenteerd, maar dat bleek niet het geval. Dell is niet de eerste pc-fabrikant die in de telefoonwereld stapt. Branchegenoot Apple ontwikkelde de iPhone en het Taiwanese Acer presenteerde in februari ook een serie smartphones.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zal wel net als alle andere producten van Dell 'quite average' zijn. Vreemde constatering dat Dell iets terugstuurt naar de tekentafel, of het moet gruwelijk lelijk zijn, want voor design staat Dell niet echt bekend.

Ik denk overigens dat het Dell smartphone project een soort laatste snak naar adem is voordat Dell definitief een daling inzet. Een groot aantal F500 bedrijven heeft inmiddels te kennen gegeven niet tevreden te zijn over de prijs/prestatie verhouding van de producten en in nog mindere mate tevreden te zijn over de service. Dit ten gunste van o.a. HP, Acer en Lenovo, die lachend de orders oppikken. Bovendien gaan deze partijen ook beter om met open source mogelijkheden.

En aller belangrijkst: een afstraffing voor het super slechte business model: rechtstreeks. Zonder het kanaal (distributie/resellers) kun je onmogelijk topproducten leveren, omdat je geen contact hebt met de markt en de verkoopprocessen niet kent. De indirecte pogingen van Dell sorteren niet het gewenste effect en een aantal processen tegen Dell, waaronder enkele uit Nederland zijn aanstaande.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-24T10:28:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.