HP sluit alliantie met Blackberry-fabrikant

Dit artikel delen:

Research in Motion, het bedrijf achter de zakelijke smartphone Blackberry, gaat intensief samenwerken met ict-leverancier HP. De bedrijven werken aan een softwarepakket dat het beheren van mobility-oplossingen gemakkelijker en goedkoper maakt. Ook kunnen gebruikers documenten, zoals foto's, e-mails en internetpagina's, gemakkelijker afdrukken, ongeacht hun locatie. Dat zou uiteindelijk de productiviteit van het groeiend aantal mobiel werkende medewerkers verbeteren.

Als onderdeel van de samenwerking ondersteunt HP Blackberry Enterprise Server 5.0. HP levert software waarmee het product centraal kan worden beheerd. Daarbij kan elke handeling in de mobiele keten worden bekeken en geanalyseerd op mogelijke problemen. Met Enterprise Server hebben gebruikers van de smartphone toegang tot hun zakelijke e-mail, agenda en bijvoorbeeld contactlijsten. Dit werkt voor Microsoft Exchange, IBM Lotus Domino en Novell GroupWise.

Bovendien wordt het met de webdienst HP CloudPrint for Blackberry mogelijk om documenten, zoals foto's, e-mails en internetpagina's, af te drukken vanaf de zakelijke smartphone. Daarbij maakt het niet uit waar de printopdracht wordt gegeven: op kantoor, thuis of onderweg. Deze dienst komt binnenkort beschikbaar voor alle abonnees van de reeds bestaande Blackberry internetdiensten en van Enterprise Server.

‘Research in Motion en HP werken samen om hun klanten oplossingen te bieden die mobility in hun dagelijkse werkzaamheden integreren', zegt co-directeur Jim Balsillie van de Canadese mobieltjesfabrikant. ‘Van innovatieve nieuwe clouddiensten tot zakelijke managed mobile services.' Volgens hem brengt de samenwerking voor Blackberry-gebruikers toegang tot veel nieuwe toepassingen en diensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-04T11:14:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.