Isdn legt het af tegen adsl bij bedrijven

Dit artikel delen:

Sinds het eerste kwartaal van 2004 zijn er meer bedrijfsvestigingen met een adsl-aansluiting dan met een isdn-verbinding. Dit blijkt uit de ET-Monitor Bedrijven van marktonderzoeker TNS Nipo.

In het eerste kwartaal van 2004 had 34 procent van de 614 duizend bedrijfsvestigingen een adsl-aansluiting voor hun verbinding met internet. Dat is net iets meer dan de isdn-verbindingen, waarvan 33 procent gebruik maakte. In het laatste kwartaal van vorig jaar was isdn (36 procent) nog een stuk populairder dan adsl (29 procent). Ook analoge inbelverbindingen dalen gestaag. Het laatste kwartaal van vorig jaar gebruikten nog ruim honderdduizend vestigingen dit type verbinding. Dat is nu gedaald tot ruim negentig duizend.
 
Adsl is bij bedrijven veel populairder dan kabelinternet (14 procent). Het aantal van zeventigduizend vestigingen met een kabelinternetverbinding is al drie kwartalen onveranderd gebleven, terwijl adsl een ongekende groeispurt doormaakt. Begin 2002 waren deze verhoudingen tussen kabel (12 procent) en koper (8 procent) nog omgekeerd. Volgens TNS Nipo wordt adsl vooral gebruikt door vestigingen van tien tot 99 medewerkers. Vooral in de zakelijke dienstverlening, zoals banken, verzekeraars en groothandel, is dit verbindingstype populair. De horeca, bouw en detailhandel gebruiken minder adsl dan gemiddeld.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

het is natuurlijk logisch aangezien de meeste bedrijfsterreinen geen kabel hebben maar wel telefoon

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-06-07T11:02:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.