Verkoop gsm wereldwijd 34 procent gestegen

Dit artikel delen:

Nokia is in het eerste kwartaal marktleider gebleven in de verkoop van gsm-producten. De Finse telecomaanbieder zag het marktaandeel echter wel met 5,7 procent afnemen.

Volgens marktanalist Gartner werden in het eerste kwartaal van 2004 wereldwijd zo'n 153 miljoen gsm's verkocht. Dat is het grootste aantal ooit voor een eerste kwartaal. De fors gestegen verkoop betekent een stijging van 34 procent ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar. Gebaseerd op de nieuwe kwartaalcijfers, verwacht Gartner dat dit jaar meer dan zeshonderd miljoen mobiele telefoons worden verkocht.
 
"De nieuwe recordverkoop van het voorbije kwartaal is te danken aan de grote afname in de regio Asia/Pacific (die gestimuleerd werd door aankopen voor het Chinese nieuwjaar), een sterke groei in de nieuwe markten en een verrassend groot aantal gebruikers in de gevestigde markten, die overstapten naar een nieuw model", zegt Gartner-analist Ben Wood.
 
Alle gsm-producenten uit de top vijf zagen hun verkoopcijfers stijgen in het voorbije kwartaal. Bij marktleider Nokia steeg de wereldwijde verkoop met bijna vijf miljoen exemplaren. Toch kromp het marktaandeel van de Finse gsm-gigant, door een daling van de verkoop in West-Europa en Noord-Amerika.
 
Motorola, nummer twee in de gsm-markt, verkocht dan weer meer dan voordien, vooral in West-Europa. Dat komt deels door de populariteit van zijn V300-, V500/525- en V600-toestelletjes. Ook nummer drie, Samsung, zag zijn marktaandeel groeien: van 10,8 procent in het eerste kwartaal van vorig jaar naar 12,5 procent dit jaar. Na de top 3 van de wereldwijde gsm-markt volgen Siemens, Sony Ericsson en LG.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-06-09T14:27:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.