MCI weer eigenaar Belgisch-Luxemburgse vestiging

Het Amerikaanse MCI heeft de belangen van de Franse nutsgroep Suez en de Belgische holding Ackermans & van Haaren in de Belgisch-Luxemburgse dochter van MCI overgenomen. Het is nu weer volledig eigenaar..

Het Belgisch-Luxemburgse filiaal van MCI, de nieuwe naam van de Amerikaanse telecomgroep WorldCom, is de belangrijkste concurrent van Belgacom op de markt voor professionele klanten. De onderneming boekte vorig jaar een omzet van 144 miljoen euro. Wanneer de transactie definitief rond is, neemt de slagkracht van MCI Belux toe. Dat verhoogt de druk op Belgacom en andere sectorgenoten zoals Telenet.
 
De wijziging van het aandeelhouderschap voor MCI Belux heeft te maken met de beslissing van Suez om alle belangen in de telecom- en de mediasector van de hand te doen. Eerder verkocht de Franse groep in België het kabelbedrijf Coditel en de telecomoperator Codenet.De groep MCI wilde zelf ook een wijziging, onder meer omdat het MCI Belux wil samensmelten met Uunet, de internetdivisie van de Amerikaanse telco.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-06-09T14:27:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.