Ovi Store biedt weinig zakelijke applicaties

Dit artikel delen:

De online toepassingenwinkel Ovi Store van mobieltjesfabrikant Nokia heeft wereldwijd zijn deuren geopend. Van de ruim twintigduizend bestanden die de Finnen inmiddels in de schappen hebben liggen, is slechts een handjevol bedoeld voor zakelijk gebruik. Het betreft dan onder meer programma's die tekstbestanden kunnen aanmaken, inzien en wijzigen en waarmee gebruikers e-mail kunnen synchroniseren met Microsoft Exchange.

Het handjevol zakelijke toepassingen bevat op dit moment veelal leuke hebbedingen die eigenlijk niet echt van grote toegevoegde waarde lijken. Er is een visuele to-do-list, een visitekaartjeslezer, een aantal kalendertoepassingen die je al dan niet kunt delen met anderen en wat mobiele-beveiligingstoepassingen. Omdat Nokia in het zakelijk segment een aanzienlijk marktaandeel heeft, valt te verwachten dat gaandeweg nuttigere toepassingen in de Ovi Store worden opgenomen.

Vooralsnog is de winkel voornamelijk gevuld met consumentenprogramma's, waarvan het leeuwendeel bestaat uit multimediabestanden, zoals video- en audioclips. Nederlands is nog niet een van de voertalen in de applicatiewinkel.

Laat

Nokia is relatief laat met zijn toepassingenwinkeltje. De Finnen werden voorgegaan door Apple, fabrikant Research in Motion van de Blackberry, Microsoft, Google, Palm, die elk begonnen met veel minder koopwaar.  Een opmerkelijke vernieuwing ten opzichte van veel concurrerende winkels is dat Nokia in zijn shop let op de locatie van de downloaders. Met behulp van de gps-functie van het toestel wordt bepaald welke toepassingen relevant zijn en worden aanbevolen. De winkel wordt ook gebruikt om software-updates voor de smartphones te distribueren.

In nieuwe toestellen, zoals de N97, zal Ovi standaard worden ingebouwd. In de winkel zijn programma's te koop die draaien op de besturingssystemen S60 en S40. Dat zijn er ongeveer vijftig.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-26T16:26:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.