Talk & Vision stuwt KPN op internationale markt

Dit artikel delen:

Met de overname van Talk & Vision hoopt telecomreus KPN zich beter te profileren op de internationale markt voor videoconferencing. Dat zegt een woordvoerder van KPN. 'Wij hebben bij ons dochterbedrijf Getronics ook een videoconferencingtak en willen die met de overname meer omvang geven. Het is een goede match.' Tien medewerkers van KPN/Getronics verhuizen naar de vestiging van Talk & Vision in Linschoten.

De naam Talk & Vision wordt behouden. 'Het is een bekende naam in de markt. Waarom zou je hem veranderen? ', vraagt de KPN-voorlichter zich af. De Utrechtse leverancier levert apparatuur voor videocommunicatie en biedt ondersteuning en onderhoud in de vorm van beheerdiensten. Onder andere de multinationals TNT, Canon en Heineken gebruiken de diensten van het bedrijf. De technologie wordt daarbij voornamelijk geleverd door hardwarepartners als Tandberg en Polycom.

'Het gaat ons vooral om het snelgroeiende businessmodel van managed services', licht de woordvoerder toe. 'Talk & Vision heeft wereldwijde expertise voor het opzetten, beheren en monitoren van videoconferencing.' De markt voor videocommunicatie groeit volgens hem snel en krijgt volop aandacht bij KPN. De technologie zou deel uitmaken van 'Het Nieuwe Werken', waarbij door werk op afstand veel kantoorruimte, koolstofdioxide-uitstoot, fileleed en andere kosten kunnen worden bespaard.

Getronics verhuist

Begin juli 2009 werd bekend dat KPN in eerste instantie een belang van 51 procent in Talk & Vision neemt en dat in 2012 tot 100 procent uitbreidt. De activiteiten worden ondergebracht bij het Getronics-onderdeel Information & Communication Solutions. Die divisie verhuist officieel naar het hoofdkantoor van Talk & Vision in het Utrechtse Linschoten.

Gezamenlijk telt het nieuwe bedrijfsonderdeel 45 medewerkers, waarvan tien mensen van Getronics/KPN komen. De gecombineerde divisie draait volgens de woordvoerder een jaaromzet van twintig miljoen euro. Beide bedrijven boekten in 2008 een omzetgroei van ongeveer 35 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-03T08:10:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.