iBasis vindt bod van KPN ondeugdelijk

Dit artikel delen:

Het bod dat telecomconcern KPN kortgeleden deed op het Amerikaanse internettelefoniebedrijf iBasis, is ondeugdelijk, opportunistisch en schaadt de overige aandeelhouders. Tot die unanieme conclusie komt een interne commissie van iBasis, na bestudering van de financiële en juridische aspecten van het bod. De commissie roept aandeelhouders op om niet met het bod in te stemmen.

'Met het bod onderwaardeert KPN significant de huidige dienstverlening en langetermijnkansen van iBasis', schrijft de commissie in zijn rapport. 'Bovendien compenseert het de overige aandeelhouders niet voor de mogelijke toekomstige groei en de talloze initiatieven die momenteel in het bedrijf worden gestoken.' KPN zou ook de huidige lage koers van het aandeel iBasis misbruiken, aldus de commissie.

Het Nederlandse telecomconcern wil niet reageren op de conclusies uit het rapport van de commissie. Een woordvoerder laat alleen weten dat het een juridische zaak is die in Amerika speelt. Hij wil niet zeggen of KPN een nieuw bod zal uitbrengen.

In bezit

Half juli 2009 bood KPN 48,2 miljoen dollar voor de resterende 44 procent aandelen van iBasis die nog niet in zijn bezit zijn. De andere aandelen bezit het bedrijf al sinds oktober 2007. Met de transactie wil KPN volledig eigenaar worden.

iBasis werd in 1996 opgericht en faciliteert onder meer lange-afstandstelefoongesprekken via internettelefonie (voip). Met ongeveer 24 miljard gespreksminuten in 2008 is de onderneming een van de grootste voip-leveranciers ter wereld.

Kortgeleden rondde het bedrijf de integratie af van de systemen die alle internationale langeafstandsgesprekken van KPN-wholesaleklanten via iBasis laten lopen. Andere klanten zijn de KPN-dochterbedrijven E-Plus (Duitsland) en Base (België) en grote operators als Verizon, Vodafone, China Mobile en Telefónica.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-08-03T15:46:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.