Nokia en Microsoft breiden samenwerking uit

Dit artikel delen:

Binnenkort is het mogelijk om op een smartphone van Nokia Microsofts tekstverwerker Word of spreadsheet Excel te bekijken, wijzigen, aanmaken en delen met anderen. De twee bedrijven hebben daartoe hun al bestaande samenwerking uitgebreid, meldden ze woensdagmiddag 12 augustus. Ze gaan gezamenlijk werken aan ontwerp, ontwikkeling en marketing van nieuwe mobiele toepassingen die de productiviteit van zakelijke gebruikers verhogen.

Het al bestaande mobiele kantoorpakket Microsoft Office Mobile wordt meegeleverd op Nokia smartphones die draaien op het besturingssysteem Symbian. Ook zet Nokia Microsofts Office Communications Manager op de mobieltjes. Daarin zitten toepassingen voor zakelijke communicatie, instant messaging, samenwerking (collaboration) en apparatenbeheer. Bovendien worden intranet- en extranetportals via Sharepoint Server mobiel toegankelijk gemaakt. Als eerste zullen de pakketten op de Eseries-toestellen worden gezet.

De twee bedrijven gaan ook in de toekomst nauw samenwerken aan nieuwe toepassingen en nieuwe toestellen voor mobiele gebruikers. Ze hebben afgesproken om de producten ook gezamenlijk aan de man te brengen. Eerder leverde Nokia al de mogelijkheid om smartphones te synchroniseren op Microsoft Exchange Server met behulp van ActiveSync. Daarmee kan bijvoorbeeld zakelijke e-mail worden binnengehaald op het telefoontoestel. Ook kunnen al langere tijd Word- en Exceldocumenten worden ingezien.

De samenwerking zal op zijn vroegst in 2010 vruchten afwerpen, melden de twee fabrikanten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Lijkt me een stabiele samenwerking

Nu nog de zakelijke I-phone killer.

Dus ondersteuning voor Exchange/Office en I-phone look & feel gui.

Dan wordt ik er heel blij van :)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-08-12T17:36:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.