Alcatel-Lucent Nederland krijgt nieuwe directeur

Dit artikel delen:

Jeanine van der Vlist wordt per 1 november managing director van Alcatel-Lucent Nederland. Zij volgt Coert de Boer op, die de Nederlandse tak van de netwerkleverancier sinds eind december 2006 leidde. Van der Vlist is nu algemeen directeur van de Amsterdamse WiMAX-aanbieder Worldmax en gaf voordien leiding aan Dell Nederland en aan de voorloper van dienstverlener Fujitsu Services in Nederland.

Van der Vlist stapt over omdat ze zich, na drie jaar werken in de consumentenmarkt, meer op de zakelijke markt wil richten. 'Haar passie ligt bij complexe infrastructuren. Voor haar is het leuk om de stap te maken naar een bedrijf dat zich bezighoudt met het oplossen van netwerkvraagstukken', laat Worldmax-voorlichtster Ingrid Goos weten. Verder wil Goos noch Van der Vlist iets kwijt over de overstap.

Alcatel-Lucent is een belangrijke partner van Worldmax. Het bedrijf legt het hele WiMAX-netwerk aan, inclusief basisstations, controllers voor draadloze toegang en netwerkapparatuur. Daarnaast is Alcatel-Lucent verantwoordelijk voor het projectmanagement, de integratie en de netwerkinstallatie.

Opvolging

Het is nog niet bekend wie Van der Vlist bij Worldmax opvolgt. 'We zijn met een kandidaat in gesprek en kunnen pas wat melden zodra dat rond is', aldus de woordvoerster. Coert de Boer, wiens functie Van der Vlist bij Alcatel-Lucent overneemt, mag zich op wereldwijd niveau gaan bemoeien met de beheerdiensten bij het Frans-Amerikaanse netwerk- en telecombedrijf.

Worldmax is naar eigen zeggen de eerste commerciële aanbieder van WiMAX-diensten ter wereld. Het mobiele netwerk, dat Aerea heet en binnenkort een theoretische overdrachtssnelheid tot 12 megabits per seconde krijgt, is sinds juni 2008 alleen beschikbaar in Amsterdam. Chipfabrikant Intel is een belangrijke aandeelhouder in het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-15T15:45:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.