Umts krijgt flatfee karakter bij KPN

Dit artikel delen:

De concurrentie rond de nieuwe generatie telefonie brandt gelijk los nu KPN half juli na Vodafone met een aanbod voor zijn umts-diensten komt. Het KPN-aanbod is gebaseerd op een vast bedrag per maand.

Dit werd afgelopen woensdag duidelijk toen KPN zijn plannen met umts naar buiten bracht. Vanaf 15 juli krijgen consumenten en bedrijven voor 75 euro per maand via een insteekkaart in de laptop onbeperkt toegang tot internet of het bedrijfsnetwerk met een limiet van 1 GB. Het bedrijf biedt ook bundels tegen een lagere prijs aan, maar verwacht veel van het flatfee-aanbod, omdat gebruikers zich geen voorstelling kunnen maken van het aantal MB's dat zij met umts zullen verbruiken. "Bij umts explodeert door de hogere bandbreedte van maximaal 384 Kbps het dataverkeer. Het is niet te vergelijken met gprs", aldus Cees van den Heijkant, algemeen directeur KPN Mobiel Nederland.


Vodafone anticipeerde dinsdag al op het flatfee-aanbod van KPN door met een aanbod van 100 euro voor 200 MB te komen. Tot die tijd rekende het telecombedrijf klanten een bedrag per MB dat via het umts-netwerk naar de laptop werd overgehaald. Vodafone is KPN een stap voor bij de introductie van umts in Nederland. Het biedt sinds februari consumenten en bedrijven toegang tot het umts-netwerk via een insteekkaart in de laptop. Sinds twee weken biedt het concern ook umts via telefoons aan. KPN zegt pas in september met deze dienst te komen, omdat de beschikbare telefoons nu nog teveel kinderziektes vertonen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-07-02T10:12:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.