Cisco biedt 2,9 miljard voor Starent Networks

Dit artikel delen:
Handen schudden

Netwerkleverancier Cisco heeft er 2,9 miljard dollar voor over om Starent Networks in te lijven. Dat bedrijf is gespecialiseerd in apparatuur voor datanetwerken voor intenet op mobiele apparaten. De netwerkleverancier zegt door de overname klaar te zijn voor de volgend generatie multimedia-toepassingen voor mobiele apparaten.

Starent Networks levert op ip-gebaseerde netwerkinfrastructuur aan aanbieders van internetdiensten voor mobiele apparaten. Het gaat om hardware en software voor de inrichting en het beheer van de datanetwerken voor mobiel internet.

Cisco verwacht een toename van het dataverkeer via mobiele netwerken en springt daar door de overname op in. De netwerkleverancier: ‘Dienstenleveranciers verwachten dat mobiel dataverkeer elk jaar meer dan verdubbelt tot 2013. Ze investeren daardoor fors in hun netwerken.' Cisco hoopt zijn kennis in video en ip te combineren met de apparaten van Starent. Die samenwerking moet het gebruik van multimedia-toepassingen over 3G- en 4G-netwerken verbeteren.

De raden van bestuur van beide bedrijven hebben de overname al goedgekeurd. De overname zal waarschijnlijk in de eerste helft van 2010 worden afgerond. Starent wordt ondergebracht in de nieuwe 'Mobile Internet Technology Group' binnen Cisco. Dat bedrijfsonderdeel staat onder de dagelijkse leiding van de huidige Starent-ceo Ashraf Dahod.

Vodafone

Starent heeft duizend mensen in dienst. In 2008 boekte het bedrijf een omzet van 254,1 miljoen dollar. Dat was 74 procent meer dan het jaar ervoor. Het bedrijf heeft ruim honderd aanbieders van mobiele internet als klant. Die internetaanbieders zijn verdeeld over 45 landen. Het gaat onder andere om Verizon, Vodafone en Bouygues Telecom. Starent is niet aanwezig in de Benelux. Er zijn wel vestigingen in Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland.

Cisco maakte eerder bekend dat het Tandberg overneemt voor een kleine 3 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-15T15:50:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.