Halfjaar gratis mobiel werken voor MKB

Dit artikel delen:

Honderd Amsterdamse bedrijven in het midden- en kleinbedrijf krijgen de mogelijkheid om een halfjaar gratis gebruik te maken van software om mobiel te werken. MKB Nederland en dienstverlener Boer & Croon zijn hiertoe een initiatief gestart. De ondernemers kunnen de business productivity suite (bpos) van softwareleverancier Microsoft gebruiken, glasvezel van netwerkleverancier UPC en een umts-kaart van telecombedrijf Vodafone.

'Uit onderzoek blijkt dat het midden- en kleinbedrijf onbekend is met de technologie. Daarnaast heerst er de cultuur dat er samen op kantoor moet worden gewerkt', zegt directeur Kees Verhoeven van MKB Amsterdam. 'De bedrijven zien de voordelen wel, bijvoorbeeld de flexibiliteit, maar ook de nadelen, zoals het wegvallen van de controle. Ze moeten leren vanuit de output te sturen en niet meer vanuit de input.'

Verhoeven denkt dat de proef een aantal drempels weghaalt bij bedrijven in het midden- en kleinbedrijf. 'Er zijn vier drempels: geld, tijd, techniek en cultuur. Door ze een halfjaar gratis kennis te laten maken met de software vallen de eerste twee drempels weg. De cultuur denken we te kunnen veranderen door te luisteren naar de ondernemers', zegt Verhoeven.

Beheer en implementatie

De ondernemers kunnen een halfjaar gratis gebruik maken van de software en ook de implementatie en het beheer worden verzorgd. Na het halfjaar kunnen ze kiezen of ze de software tegen betaling blijven gebruiken.

MKB Nederland, Boer & Croon, UPC, Microsoft en Vodafone willen het komende halfjaar tweeduizend werkplekken inrichten. Als meer dan honderd bedrijven nodig zijn om dit aantal te halen, dan worden er meer bedrijven aangesloten, zegt Verhoeven. Eerst wordt het initiatief gestart in de regio Amsterdam, later wordt het uitgerold in heel Nederland. Het doel is het bestrijden van de files en het verhogen van de productiviteit in het midden- en kleinbedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een geweldig initiatief! Ik ben ervan overtuigd dat werknemers productiever kunnen worden. Mobiel werken is een belangrijke voorwaarde. Maar training en individuele begeleiding om veranderingen bij werknemers in gang te brengen en te houden mogen niet ontbreken.

Een nadeel van dit initiatief vind ik dat het niet open staat voor de huidige ICT-omgeving van de MKB'er. Als deze al eigen software draait, dan dient er gemigreerd te worden naar de business productivity suite van Microsoft. Terwijl er prima oplossingen zijn om de gehele ICT-omgeving virtueel te maken door middel van bijvoorbeeld Citrix. Hierbij kunnen huidige eigen applicaties behouden blijven.

Een geweldig idee, mits het technisch allemaal in place is. Echter, als je mobiel wilt werken, dan wil je ook mobiel kunnen printen vanaf je laptop of telefoon. Er is een mooie kans: Ricoh Hotspot Printing. Simpel en zeer eenvoudig in te regelen. Dit pas geheel in het nieuwe werken concept.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-10T14:31:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.