Managed hosting door True

CEO Ericsson krijgt internationale functie

 

Algemeen directeur Nils de Baar van de Nederlandse tak van telecombedrijf Ericsson maakt promotie. Vanaf 1 november staat hij aan het roer van de 'market unit' Benelux, Duitsland en Zwitserland. Voor het eind van 2009 hoopt de organisatie een vervanger te vinden. Tot die tijd blijft De Baar zijn oude functie erbij doen, vertelt woordvoerster Sylvia van Haren.

Voor de Nederlandse tak van Ericsson zal niet veel veranderen, vermoedt Van Haren. 'Wellicht kunnen we wat makkelijker schakelen nu een Nederlander aan het hoofd van de market unit staat.' Tot voorkort werd deze divisie geleid door de Zweed Magnus Mandersson. Hij gaat leidinggeven aan het Amerikaanse bedrijfsonderdeel dat Ericsson kortgeleden overnam van de noodlijdende branchegenoot Nortel.

Voor zijn nieuwe functie verhuist De Baar naar de Ericsson-vestiging in Düsseldorf. 'Dat is centraal gelegen in de regio', zegt de voorlichtster. Hij zal ook regelmatig de vestiging in Rijen bezoeken.

Verhuizing

Begin november kwam Ericsson in het nieuws door de verhuizing van het shared service center in het Brabantse Rijen naar het buitenland. Daarbij gaan honderd arbeidsplaatsen verloren. Eerder dit jaar verloren 360 mensen hun baan doordat het network operations center naar Roemenië verhuisde.

De Baar is sinds 1996 in dienst van Ericsson en staat vanaf juni 2004 aan het roer van het Nederlandse bedrijfsonderdeel. De organisatie heeft vestigingen in Rijen, Stein en Sliedrecht.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3158671). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×